• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui pakartotinai pateiktose VSD pažymose minima daug garsių politikų – Darbo partijos atstovų, konservatorių, sociallliberalų, liberalcentristų. Pažymose itin daug dėmesio skiriama „Dujotekanos“ vadovo Rimanto Stonio įtakai politikams ir jo santykiams su dabartiniu G. Kirkilo patarėju Albinu Januška, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA


Dienraščio žiniomis, Seimui pakartotinai pateiktose pažymose daugiausia minima Darbo partijos atstovų. Saugumiečių dėmesį taip pat patraukė Pilietinės demokratijos partijai dabar priklausantis Vladimiras Orechovas, kuriam, kaip teigiama, priklauso beveik 7 proc. „Dujotekanos“ akcijų.

REKLAMA


Pažymose šmėžuoja tiek Seime esančių, tiek į šį Parlamentą nepatekusių Tėvynės sąjungos atstovų pavardės. Dokumente minimi ir socialliberalai, pabrėžiamas šios partijos atsakingojo sekretoriaus Vaido Pliusnio vaidmuo, jose yra pas socialdemokratus perbėgusios Vilijos Blinkevičiūtės pavardė. Dokumentuose taip pat kalbama apie „Dujotekanos“ vadovo Rimanto Stonio siekį per pinigus turėti įtaką Seime.


Pažymose pateikta medžiaga apie R. Stonio ryšius Rusijoje, jo santykiai su Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje Algirdu Kumža, teigiama, kad verslininkas siekė turėti įtaką šioje diplomatinėje atstovybėje.

REKLAMA
REKLAMA


Nenorėjęs savęs įvardyti Seimo narys „Respublikai“ teigė, kad iš pažymų matyti, jog su dabartiniu premjero patarėju Albinu Januška R. Stonys konsultuodavosi įvairiais klausimais. Saugumiečiai šią informaciją surinko gavę teismo sankciją sekti R. Stonį.


Seimui pateiktose pažymose kalbama apie verslininkų interesus Klaipėdos uoste, geležinkeliuose. Pažymoje apie Kauno termofikacinę elektrinę minimos Kauno miesto mero Arvydo Garbaravičiaus ir jo brolio Ramūno Garbaravičiaus pavardės.


Seimą pasiekusios trys pažymos parašytos tuo metu, kai Seimo komitetas jau vykdė parlamentinį VSD tyrimą, rašo „Respublika“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų