REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus meras Juozas Imbrasas ir Savivaldybės tarybos narys Audrius Butkevičius priėmė Gruzijos valstybės ministrą europinei ir euroatlantinei integracijai Giorgi Baramidzę bei Gruzijos ambasadorių Davidą Aptsiauri. Susitikimo metu aptartos glaudesnio abiejų šalių sostinių bendradarbiavimo ir keitimosi patirtimi galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvą ir Gruziją jau seniai sieja itin draugiški ryšiai. Mus visada žavėjo šiltas gruzinų bendravimas ir svetingumas. Dabar susidomėję sekame įvykius Gruzijoje. Tikiuosi, kad po šio susitikimo mūsų sostinių bendradarbiavimas taps dar glaudesnis“,- sakė Vilniaus meras J. Imbrasas.

REKLAMA

Svečiai domėjosi Vilniaus miesto savivaldybėje įgyvendintu vieno langelio principu, senamiesčio apsauga ir restauravimu, kultūrinio bendradarbiavimo galimybėmis. 2009 metais, kai Vilnius taps Europos kultūros sostine, Gruzija norėtų atvežti į Lietuvą savo garsiausio dailininko Niko Pirosmani kūrinių parodą. Palaikydamas šią idėją, meras J. Imbrasas sakė sieksiąs, kad Vilniuje būtų pristatyta ši Gruzijos nacionalinė kultūros vertybė. Taip pat buvo aptarta galimybė Vilniaus kultūros renginiuose pasirodyti Gruzijos liaudies dainų ir šokių kolektyvams.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras G. Baramidze teigė esąs patenkintas savo vizitu Lietuvoje ir sakė jaučiąs šiltą ne tik šalies politikų, bet ir gyventojų priėmimą. Vilniaus merui J. Imbrasui jis perdavė Tbilisio mero linkėjimus ir kvietimą atvykti į Tbilisį. Susitikimo dalyviai sutarė, kad sostinių bendradarbiavimui plėsti taip pat būtų naudinga abiejų miestų savivaldybių taryboms užmegzti tiesioginius ryšius, bendradarbiauti ir keistis patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų