• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos dujos“ nekeičia dujų kainos gyventojams ir paliks jas dabartines iki šių metų pabaigos, nes dujų nebrangina ir tiekėjas „Gazprom“.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi kol kas Premjero Gedimino Kirkilo ir Socialdemokratų partijos pranašystės, kad, pakeistu įstatymu ėmus reguliuoti dujų kainą, „Gazprom“ ją Lietuvai padidins – nesipildo.

REKLAMA

Anot „Lietuvos dujų“, galimybė palikti esamas kainas rodo įmonės „didžiausių akcininkų „E.ON Ruhrgas“ ir „Gazprom” geranorišką ir pragmatišką požiūrį į verslo plėtojimą Lietuvoje“.

G. Kirkilas buvo sakęs, kad dujų kainų reguliavimas „gana ženkliai“ padidintų dujų kainas buitiniams vartotojams.

„Lietuvos dujos“ praneša, kad ir pirmąjį pusmetį gyventojai sutaupė apie 11 mln. Lt, o antrąją metų pusę – antra tiek. Primename, kad „Lietuvos dujos“ buvo gavusios Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos leidimą nuo šių metų sausio dujų kainą didinti 10–20 proc., bet dėl palankios kainodaros to nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų pasipriešinimą sukėlęs Gamtinių dujų įstatymas, ribojantis „Lietuvos dujų“ ir „Dujotekanos“ pelnus, buvo priimtas šių metų kovo 20 d.

Anot „Lietuvos dujų“, priėmus šį įstatymą, gamtinių dujų reguliavimo sektoriuje dar labiau įsivyravo teisinis chaosas, kurio pasekmes esą sunku prognozuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų