REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą Berlyne sieks pratęsti pergalingą seriją Eurolygoje, kai stos į kovą su vietos ALBA klubu.

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą Berlyne sieks pratęsti pergalingą seriją Eurolygoje, kai stos į kovą su vietos ALBA klubu.

REKLAMA

Rungtynės prasidės 21 val., o jas rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“.

Žalgiriečiai turnyre iškovojo jau keturias pergales iš eilės. Rungtynės Berlyne kauniečiams bus paskutinės šiais metais.

Susitikimui buvo iškilęs pavojus, kai koronavirusu užsikrėtė ALBA treneris Aito Garcia Renesesas, tačiau atlikus pakartotinius tyrimus daugiau atvejų komandoje nenustatyta, tad mačas įvyks kaip ir planuota.

Vis dėlto paties A. Reneseso mače neišvysime, nes jis laiką leidžia saviizoliacijoje. Jį pavaduos asistentai.

ALBA mūšį su „Žalgiriu“ pasitinka pralaimėjusi paskutinius du žaistus mačus. Išvykoje 23 taškais buvo nusileista Belgrado „Crvena Zvezda“, o paskutinėse rungtynėse svečiuose net 29 taškais pralaimėta Madrido „Real“.

REKLAMA
REKLAMA

ALBA gretose vasarą įvyko nemažai pasikeitimų. Išvyko lyderiai Rokas Giedraitis, Martinas Hermannssonas, ekipą paliko ir svarbus aukštaūgis Landry Nnoko.

REKLAMA

Pavyko prisivilioti naujokus Maodo Lo, Jaysoną Grangerį, Timą Schneiderį bei Simone Fontecchio.

Ispanas A. Renesesas mėgsta greitą krepšinį. Strategas taip pat iš tų, kuris mačo metu išnaudoja praktiškai visus žaidėjus. Vieni žaidžia trumpiau, galbūt tik keliose atakose, kiti daugiau, bet ALBA galima pavadinti ta komanda, kurios pagrindinis pliusas yra geras savitarpio supratimas.

ALBA Eurolygos turnyre yra šešta pagal rezultatyvius perdavimus (19,73), penkta pagal perimtus kamuolius (7,20). Tačiau, priešingai nei „Žalgiris“ labai prastai meta tolimus metimus.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu kauniečiai yra taikliausiai tritaškius metanti ekipa visame turnyre (44,24 proc.), tai ALBA – prasčiausia (34,64 proc.). Nors vokiečiai ir bando juos mesti gana dažnai (5 vieta turnyre).

Čia „Žalgiris“ turės gana rimtą pranašumą ir galės ties kai kuriais žaidėjais rizikuoti. Žinoma, rizika turi būti pasverta, nes per daug nuvertinus varžovą galima skaudžiai nudegti.

Ypač laisvo prie tritaškio linijos nederėtų palikti Marcuso Erikssono. Jis su 10 taškų vidurkiu yra rezultatyviausias ALBA krepšininkas.

Puikus įrodymas, kaip ALBA žaidžia komandinį krepšinį yra tas, kad net penki žaidėjai rungtynėse fiksuoja 8-10 taškų vidurkius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors būsimų varžovų stiprybė yra geras komandinis krepšinis, kaip vieną svarbiausių žaidėjų galima išskirti Luke'ą Sikma. Aukštaūgis ant parketo praleidžia daugiausiai laiko (25 min.), pelno 9,7 tšk., atkovoja po  6 kamuolius ir atlieka 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Jis yra tas krepšininkas aplink kurį sukasi nemaža dalis ALBA žaidimo.

Ties juo kauniečiams reiks tikrai daug dirbti, kadangi jo įtaka atsispindi ne tik taškuose, bet ir gynyboje, ir geru kamuolio dalijimuisi su komandos draugais.

Kaip itin aštrų ir greitą gynėją galimą išskirti Peytoną Silvą. Krepšininkas per rungtynes vidutiniškai įmeta 9,9 tšk, atlieka 5,4 rez. perdavimo. Tiesa, jis nėra labai stabilus metikas.

REKLAMA

Iš kitų pavojingų ALBA krepšininkų galima paminėti Nielsą Giffey (9,7 tšk.), Modo Lo (9 tšk.) ir Jaysoną Grangerį (7,1 tšk.). Patyręs gynėjas 31 metų J. Grangeris gali būti tikru galvos skausmu. Nors po traumų atsigaunantis amerikietis nedemonstruoja itin stabilaus žaidimo, bet jo įtaka komandos žaidimui tikrai apčiuopiama.

Žalgiriečiams mače svarbu bus nusiimti atšokusius kamuolius ir neleisti varžovams bėgti, ką jie labai mėgsta. „Žalgiris“ atrodo geriau praktiškai pagal visus žaidimo parametrus, bet neįvertinti varžovo negalima

ALBA tikrai bandys taikyti agresyvesnią gynybą ypač ties perimetru, akivaizdu, kad didelis dėmesys, kaip visada, bus skirtas Mariui Grigoniui. ALBA aukštaūgiai gana mobilūs, galintys žaisti per kelias pozicijas, tad Nigeliui Hayesui ar Augustine'ui Rubitui reiks gerai dirbti kūnu ir kojomis, norint gintis patikimai.

REKLAMA

Berlyno ekipa viena iš tų, kuriai trūksta stabilumo, bet leidžiant įsimėtyti galima skaudžiai nudegti. Itin svarbu bus kauniečiams neįkristi į duobes rungtynių metu.

Nors su Miuncheno „Bayern“ jau matėme, kad „Žalgiris“ gali laimėti ir nepataikydamas gerai tritaškių, tačiau tai būtų didelis postūmis rungtynėse su ALBA. Ypač jei sėkmingą seriją pratęstų Artūras Milaknis, kuris per pastaruosius tris mačus iš 11 tolimų metimų pataikė 16.

Nepaisant visko, Martino Schillerio auklėtiniams teko gana geras varžovas 2020-uosius Eurolygos metuS užbaigti dar viena pergale. „Žalgiris“ atrodo šio susitikimo favoritas, yra geroje formoje bei, kaip sako patys krepšininkai, rūbinėje irgi tvyro gera atsmofera.

„Žalgiris“ turi visus kozirius, kad pergaliną seriją turnyre pratęstų iki penkių laimėjimų iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų