REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žurnalistams teigė, jog šiandien COVID-19 valdymo komitete buvo aptarta idėja pratęsti artėjančias moksleivių rudens atostogas.

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žurnalistams teigė, jog šiandien COVID-19 valdymo komitete buvo aptarta idėja pratęsti artėjančias moksleivių rudens atostogas.

REKLAMA

Šalyje augant bendram užsikrėtusiųjų skaičiui ir situacijai ypač greitai prastėjant būtent ugdymo įstaigose, valstybės operacijų vadovas A. Veryga prasitarė apie idėją moksleiviams šiais metais leisti pailsėti ilgiau ir tokiu būdu kiek sumažinti apsikrėtimo riziką.

„Artėjant moksleivių atostogoms, šiandien kaip tik buvo diskutuojama galimybė tas atostogas turėti ne savaitę, o dvi.

Turėti tam tikrą pauzę ugdymo sistemoje. Aišku, pagalvojant apie galimybes riboti renginius ten, kur neįmanoma laikytis įvairių svarbių saugumo priemonių ir tokiu būdu leisti situacijai šiek tiek stabilizuotis“, – žurnalistams kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

A. Veryga pabrėžė, jog kol kas sprendimas nėra priimtas ir galimai bus svarstomas kiek vėliau šią savaitę. Jo teigimu, priėmus šią priemonę būtų galima tikėtis „pokyčio į pozityviąją pusę“.

REKLAMA
REKLAMA

Razmuvienė: virusas plinta šeimose ir mokyklose

D. Razmuvienė pranešė, kad vėl registruojami šeiminiai protrūkiai, iš jų asmenys užkrečia šeimos narius, ir susirgimo atvejai išplinta į ugdymo įstaigas, darbovietes.

REKLAMA

„Bent vakar dienos skaičiai kelia nerimą dėl ugdymo įstaigų. Iš 205 vakar registruotų atvejų 1 ketvirtoji registruota ugdymo įstaigose. Tai 53 asmenys – arba dirbantys, arba moksleiviai – yra registruoti per vakar  vien tik ugdymo įstaigose“, – sakė ji.

Iš viso per rugsėjį beveik 250 mokyklų yra registruoti susirgusieji, didžioji dalis – moksleivių. Toliau stebimas vidinis plitimas.

Šiandien yra fiksuoti 45 ugdymo įstaigos, kur virusas plinta mokyklų viduje.

Naujų atvejų – 205

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 205 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 7726 ribą. Naujų mirčių nustatyta nebuvo. Jų skaičius – 113. Dar 35 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių. Nuo šio viruso jau pasveiko 3110 asmenys, tebeserga 4468.

Šiuo metu izoliacijoje – 32220 asmenys, o nuo birželio 1 d. užfiksuoti 352 įvežtiniai atvejai.

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 229 žmonės, 20 iš jų – reanimacijoje, su deguonies kaukėmis gydomi 87 pacientai, dar devyniems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų