REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
„La maistas“ akimirkos (nuotr. Organizatorių)

Populiariosios TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys šį kartą lankysis išskirtinėje sodyboje su šimtamečiu sodu, iš kurio derliaus gamins skaniausius patiekalus: patarškos krūtinėlę su obuoliais, degintą sūrio pyragą su kriaušėmis ir kitus gardumynus. Semkitės kulinarinių idėjų su „La maistu“!

6

Populiariosios TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys šį kartą lankysis išskirtinėje sodyboje su šimtamečiu sodu, iš kurio derliaus gamins skaniausius patiekalus: patarškos krūtinėlę su obuoliais, degintą sūrio pyragą su kriaušėmis ir kitus gardumynus. Semkitės kulinarinių idėjų su „La maistu“!

REKLAMA

Sodyba, kurioje įsikūrę šeimininkai Vida ir Simas Šatkauskai, skaičiuoja visą šimtą metų – ji įkurta 1900-aisiais. Čia galima pamatyti ir šimtametį sodą – 2,3 hektaro plote auga net apie 150 medžių, todėl derliaus užtenka ir šeimai (pora augina keturis vaikus), ir augintiniams, ir svečiams. 

Šatkauskų sodyba įtraukta į „Paveldo sodų“ turą – joje augančios šimtametės obelys ir kiti medžiai svarbūs savo veislėmis, todėl turistai, norintys pasižvalgyti po šimtametį sodą ir pasigėrėti gamta, įdomiais perinčiais paukščiais, yra labai laukiami.  

REKLAMA
REKLAMA

Šeimininkai Vida ir Simas ne tik aprodys savo valdas „La maistas“ kūrybinei komandai, bet ir  pavaišins savo ruoštais skanumynais. Taigi, šį kartą laidoje – visi patiekalai bus su kriaušėmis ir obuoliais.

REKLAMA

Sodybos šeimininkas Simas gamins degintą baskų sūrio pyragą su kriaušėmis ir levandomis bei obuolių čatnį. Vylius gamins griliuje keptą sūrio sumuštinį su kriaušėmis, obuoliais, karamele ir cinamonu, o Tomas – keptus obuolius su patarškos krūtinėle ir keptų obuolių padažą su rozmarinais.

Garsus istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo žiūrovams į savo meniu įtraukti pataršką.

„Patarška – naminis paukštis, gyvenantis medžiuose. Jis labai dažnai naudojamas prancūzų virtuvėje, tai prancūzų gastronomijos klasika. Pas mus buvo primirštas, bet šiuo metu atgimsta, vis daugiau ūkininkų pradeda auginti. Man tai unikalus paukštis. Lengva struktūra, ji šiek tiek tvirtesnė nei vištienos, spalva geltonesnė, o skonis –  išskirtinis“, – kalbėjo T. Rimydis.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlome pasigaminti Tomo keptų obuolių padažą su rozmarinais, kuris puikiai dera prie patarškos bei kitų paukštienos patiekalų.

Jums reikės:

  • 200 ml vištienos sultinio 
  • 100 ml obuolių sulčių
  • 100g svogūnų 
  • 50 g obuolių
  • 50 g sviesto
  • 3 g rozmarino
  • druskos pagal skonį

Gaminimo eiga:

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Suminkštėjus svogūnams, pilkite vištienos sultinį. Po 10 minučių sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius, supilkite sultis ir toliau kaitinkite. Nugaravus sultims, sudėkite šaltą sviestą, rozmariną ir gerai išmaišykite, kad sviestas ištirptų.  Pagardinamas druska pagal skonį. Skanaus!

Daugiau receptų ir patarimų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų