REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šarūnas Jasikevičius vis stipriau apšyla kojas „Barcelonos“ klube ir sekmadienio vakarą sieks pirmojo sezono trofėjaus. Prieš šias rungtynes Šaras pasidalino įspūdžiais iš darbo su „Barca“ žvaigždėmis ir dar kartą apipylė Kauno „Žalgirį“ pagyromis.

Šarūnas Jasikevičius vis stipriau apšyla kojas „Barcelonos“ klube ir sekmadienio vakarą sieks pirmojo sezono trofėjaus. Prieš šias rungtynes Šaras pasidalino įspūdžiais iš darbo su „Barca“ žvaigždėmis ir dar kartą apipylė Kauno „Žalgirį“ pagyromis.

REKLAMA

Sekmadienį „Barcelona“ Katalonijos taurės finale žais prieš Andoros „MoraBanc“ klubą. Mačo pradžia – 22.30 val.

Tai bus penktosios rungtynės Š. Jasikevičiui „Barcelonos“ trenerio kėdėje. Kol kas lietuvis skina tik pergales.

Bendraudamas su ispanų leidiniu „AS“, Šaras papasakojo apie darbo ypatumus „Barcelonoje“, dar kartą pabrėžė, kuo ypatingas „Žalgiris“ ir kalbėjo apie santykį su dabartinio klubo superžvaigždėmis.

2003 m. palikote „Barceloną“, dukart laimėjęs Ispanijos lygą ir taurę, tapęs Eurolygos čempionu. Kodėl?, – „AS“ paklausė Š. Jasikevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Nes kai kurie žmonės manęs nemylėjo čia ir kai taip nutinka, turi rasti naują vietą.

Ar kada nors galvojote, kad po beveik dvidešimties metų grįšite kaip treneris?

Ne. Tokiais momentais mažiausiai galvoji apie tokius dalykus, bet tiesa, kad „Barca“ man visada buvo ypatinga vieta.

REKLAMA

„Barcelona“ Jumis domėjosi jau 2016 m. Ką Jums tai reiškia?

Mes nuo tada kalbėdavomės kiekvieną vasarą. Šią vasarą kalbos buvo rimtesnės. Turėjome suprasti, ar galime dirbti kartu. Kai abi pusės suprato, kad taip, susitarėme greitai.

Tai, kad „Barca“ Jūsų siekė tiek daug metų, prideda spaudimo dabar?

Žinoma. Žaidėjai sakys, kad jiems suteikiu daug spaudimo, bet tą patį darau ir sau. Turime dirbti iki maksimumo ir atiduosiu visą save.

Kalbama, kad laimėti Lietuvos čempionatą su „Žalgiriu“ yra lengva. Bet jūs su Kauno ekipa užėmėte trečią vietą Eurolygoje. Ar tai buvo stebuklas?

REKLAMA
REKLAMA

Stebuklai man neegzistuoja ir nėra tiesa, kad laimėti Lietuvos lygą lengva. Taip, mes esame ta ekipa, kurią visi nori nugalėti, bet nėra lygos, kurią būtų lengva laimėti. Gerbėme kitas komandas, o viską sunkino ir tai, kad žaidėme Eurolygoje.

Kuo „Žalgiris“ išsiskyrė iš kitų?

Tai viena didžiausių ir svarbiausių organizacijų Europoje pagal tai, kaip ten tvarkomi reikalai. Nereikia žiūrėti tik į biudžetą, bet ir į darbo aplinką, infrastruktūrą, aukščiausio lygio technologijas. „Žalgiris“ šiais aspektais yra vienas geriausių ir tą reikia vertinti.

Ar sunku suvaldyti tokias žvaigždes, kokias turite dabar?

Žinoma. Jie turi suprasti, kad nepelnys kiekvieną vakarą po 20 taškų. Žinau, kad jie tą gali, bet turi aukotis bei galvoti tik apie komandą. Kol kas tą supranta ne visi, bet turės prie to prisitaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esate minėjęs, kad būdamas žaidėju turėjote galvoti tik apie tuos, kurie yra kartu aikštėje. Dabar turite galvoti ir apie tuos, kurie sėdi ant suolo.

Turi padėti jiems, nes jie netrukus žengs į aikštę ir negali daryti tų pačių klaidų, kurias darė tie, kuriuos keičia. Tai man labai svarbu.

Sakoma, kad gynėjai yra trenerio idėjų tęsinys aikštėje. Jūs turite tokius žaidėjus kaip Nickas Calathesas ir Thomas Heurtelis.

Gynėjai turi galvoti apie kitus. Kaip treneris, stengsiuosi jiems padėti. Tai yra dalis proceso – suprasti, ko nori treneris ir tikėtis, kad žaidėjai su kiekviena diena jausis vis patogiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų