• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jūs juos tikrai žinote! Nuodėmingai skanūs sausainiai! Aš rimtai, ant stalo jie stovėti negali, nes ranka nenustoja tiestis. Labai trapūs, nes su kepinių margarinu, su sviestu tokie nebūna“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė.

„Jūs juos tikrai žinote! Nuodėmingai skanūs sausainiai! Aš rimtai, ant stalo jie stovėti negali, nes ranka nenustoja tiestis. Labai trapūs, nes su kepinių margarinu, su sviestu tokie nebūna“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė.

REKLAMA

Ingredientai:

200 g margarino Vilnius kepiniams

200 g grietinės

2 kiaušinių tryniai

800 ml miltų

3 v. š. cukraus

4 vienodo dydžio obuoliai

0.5 a. š. druskos

1 a. š. cinamono

Gaminimas:

Sutarkuokite margariną stambia tarka ir sumaišykite su miltais. Į miltų masę supilkite grietinę, kiaušinių trynius, cukrų ir druską.

Greitai, užminkykite tešlą rankomis.

Tešlą suvyniokite į plėvelę ir gerai atšaldykite šaldytuve (geriausiai per naktį).

Iškočiokite apvalų lakštą ir padalinkite nedideliais kvadratėliais.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su cinamonu.

Ant kiekvieno tešlos gabaliuko dėkite po obuolio skiltelę ir užspauskite per centrą kraštelius.

Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių. Pabarstykite cukraus pudra.

Šaltinis: „Skanus gyvenimas“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų