REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos kandidatė į prezidentus Ana Kanopackaja pranešė apie jos vaikams skirtus grasinimus, pažymėdama, kad dėl šios priežasties nerengia priešrinkiminių piketų.

Baltarusijos kandidatė į prezidentus Ana Kanopackaja pranešė apie jos vaikams skirtus grasinimus, pažymėdama, kad dėl šios priežasties nerengia priešrinkiminių piketų.

REKLAMA

„Aš susitikau su savo štabo vadovybe ir įgaliotiniais. Aptarėme du svarbius klausimus. Pirmasis klausimas – kaip vykdyti kampanijas dabartinėmis sąlygomis,“ – pareiškė A. Kanopackaja. 

„Visi sutiko, kad atsižvelgiant į grėsmes, kylančias man, mano vaikams ir įgaliotiniams, sprendimas atsisakyti rengti piketus buvo teisingas“, – sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė politikė.

Pasak jos, dabartinė vyriausybė, „sutelkta į kovą su kitaip mąstančiais ir protesto nuotaikomis, šiandien nesugeba apsaugoti nieko kito, išskyrus save, todėl gatvių agitacija tampa nesaugi“. 

„Be to, vietos, kurias valdžia paskyrė piketams, yra labiau tinkamos pavedžioti šunis“, – pridūrė politikė.

A. Kanopackaja pažymėjo, kad dėl šių priežasčių ketina vykdyti kampaniją įmonėse. 

„Ten yra galimybė žmonėms užtikrinti tinkamą saugumą. Šią savaitę išsiuntėme laiškus 50 didžiausių šalies įmonių. Laukiame atsakymų“, – parašė A. Kanopackaja.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį pirmadienį tapo žinoma, kad kita kandidatė į Baltarusijos prezidentus Svetlana Tichanovskaja išvežė savo vaikus į užsienį dėl grasinimų, apie kuriuos pranešė dar birželį.

REKLAMA

Be to, penktadienį buvęs kandidatas į Baltarusijos prezidentus Valerijus Cepkala pranešė, kad su vaikais išvyko iš šalies į Maskvą. Jo žmona Veronika Cepkalo vėliau paaiškino, kad į jos vaikų mokyklą buvo atvykę prokuratūros darbuotojai, kurie „paprašė mokytojų parašyti pareiškimus“. 

„Kaip suprantu, jie pradėjo procesą, kad atimtų iš manęs tėvų teises“, – teigė ji.

Pasak moters, „dėl šios priežasties sutuoktiniai nusprendė, kad Valerijus Cepkala ir vaikai turi išvažiuoti iš Baltarusijos, nes mato realią grėsmę ir pavojų“. Ji pati liko Baltarusijoje, nes dalyvauja S. Tichanovskajos rinkimų kampanijoje.

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks rugpjūčio 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų