REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujo buto pirkimas gali atnešti ne tik džiaugsmus, bet ir rūpesčius. Vilniečiai nusprendę įsigyti butus Pilaitės mikrorajone įtaria, kad pateko į sukčių pinkles. Butus pastačiusi ir pardavinėjusi įmonė vengia pasirašyti notarines sutartis. Negana to įmonė pakeitė pavadinimą ir bando kratytis atsakomybės.

Naujo buto pirkimas gali atnešti ne tik džiaugsmus, bet ir rūpesčius. Vilniečiai nusprendę įsigyti butus Pilaitės mikrorajone įtaria, kad pateko į sukčių pinkles. Butus pastačiusi ir pardavinėjusi įmonė vengia pasirašyti notarines sutartis. Negana to įmonė pakeitė pavadinimą ir bando kratytis atsakomybės.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi skaitytojas Andrius. Vyras pasakoja, kad su įmone pernai pasirašė sutartį dėl buto pirkimo, sumokėjo pusę sumos, tačiau įmonė vis dar nepasirašo notarinės sutarties.

„Su įmonėmis ten tikra sumaištis. Jie jas kuria vis naujas ir toliau apgaudinėja žmones. Yra tokia įmonė „Domus Estate“. Ji Vilniuje, Pilaitės mikrorajone vykdė keletą projektų – „Pilaitės terasos I“, „Pilaitės terasos II“ ir kt., kiekvienas projektas turi dar atskirą įmonę tuo pačiu pavadinimu.

Tad aš pernai balandžio mėnesį išsirinkau butą iš brėžinio ir pasirašiau preliminarią sutartį su įmone „Pilaitės terasos II“. Jos metu sumokėjau 35 tūkst. eurų. Iš viso butas kainuoja 65 tūkst. eurų. Dabar butai jau pastatyti, bet įmonė nepasirašo notarinės sutarties.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu jau yra įkurta dar viena nauja įmonė „Urban1“, visi senosios įmonės darbuotojai perėjo dirbti į naująją“, – pasakoja vilnietis.

REKLAMA

Anot vyro, yra ir daugiau nukentėjusių žmonių.

„Šiuo metu esame 6 žmonės, kurie dar nepasirašė notarinių sutarčių. Bandome kalbėtis su įmonės „Domus Estate“ vadovu Dariumi Kelmeliu, tačiau nesėkmingai, todėl kreipėmės ir į teisininkus.

Įtariu, kad visos tos įmonės yra viena didelė sukčių schema. Jie steigia vis naujas įmones, toliau pardavinėja butus ir apgaudinėja pirkėjus“, – įtarimais dalinasi Andrius.

Nesutarimai tarp akcininkų

Portalui tv3.lt „Domus Estate“ vadovas D. Kelmelis tikino, kad, apgauti jis nieko nesiekia. Tačiau taip pat papasakojo, kad kilus nesutarimams su kitu įmonės akcininku Audriumi Zakaru, šis persiviliojo iš jo darbuotojus ir įkūrė naująją įmonę „Urban1“.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujosios įmonės vadovas neleidžia parduoti tam tikro turto, todėl negalime atsiskaityti su butų pirkėjais, nes butai yra įkeisti į hipoteką. Ginčą sprendžiame teisiniu keliu, tačiau viskas gali užtrukti keletą mėnesių, todėl labai apgailestauju ir prašau butų pirkėjų palaukti.

Suprantu, kad butų pirkėjai šiuo metu yra nežinioje, juos trikdo atsiradusios dvi įmonės. Antrasis akcininkas bando užvaldyti senąją įmonę ir akcijas teigdamas, kad naujoji įmonė priklauso „Domus Estate“ grupei, tačiau tai netiesa.

Naujai įmonei puikiai sekasi apgaudinėti žmones, nes jos darbuotojams liko visi tie patys kontaktai, telefono numeriai. Tad pirkėjai nustemba sužinoję, kad paskambino nebe „Domus Estate“, o jau „Urban1“ įmonei. O ši dėl visko kaltina mane, teigia, kad jų butai jau įkeisti kitiems kreditoriams. Tačiau tai ne tiesa. Turiu tai įrodančius dokumentus ir butų pirkėjams viską paaiškinu“, – pasakoja D. Kelmelis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak įmonės vadovo, antrasis akcininkas apgavystėmis siekia laimėti laiko.

„Kol aiškinausi pirkėjams nebuvo kada kreiptis į teisininkus, tačiau dabar visa informacija perduota teisininkams. Tad tikiuosi kuo palankaus mums visiems sprendimo“, – tikino D. Kelmelis.

Portalas tv3.lt taip pat susisiekė ir su įmone „Urban1“. Ši neigė esanti kaip nors susijusi su skaitytojo istorija.

„Iš pateiktos informacijos, galime daryti tik prielaidą, kad situacija yra susijusi su pirkėjo priešnotarine pasirašyta sutartimi su įmone „Pilaitės terasos 2“, kurios vadovas, remiantis oficialiais duomenimis, eina ir vadovaujančias pareigas įmonėje „Domus Estate“.

REKLAMA

Remiantis mūsų bendrovės sandorių su klientais analize ir pateikta informacija, labiausiai tikėtina, kad pasirašant sandorį, avansas buvo sumokėtas į „Pilaites terasos 2“ ar su jos vadovais susijusias sąskaitas, tad mūsų atstovaujama įmonė nesusijusi su minėta situacija ir negali nieko plačiau paaiškinti.

Tikslingiausia būtų kalbėti su įsipareigojimus turinčios vykdyti „Domus Estate“ ar „Pilaitės terasos 2“ vadovu“, – teigiama atsiųstame komentare.

Papildyta 2020-07-29 dieną:

Pasirodžius šiam straipsniui, portalas tv3.lt gavo bendrovės „Urban1 Valdymas“ direktoriaus Audriaus Zakaro pasirašytą raštą, kuriame teigiama, kad A. Zakaras nėra jos akcininkas, kad bendrovė neperviliojo kitos įmonės darbuotojų, kad ji nėra įkūrusi bendrovės „Urban1“ ir kad nesukčiauja.

REKLAMA

Iš tiesų Registrų centro duomenimis, 2020-04-20 d. „Domus Estate Group“ buvo pervadinta į „Urban1 valdymas“. Jos vienintelė akcininkė yra Dana Zakarienė.

Siūlo nepasitikėti nežinomais pardavėjais

Lietuvos nekilnojamo turto plėtros asociacijos (LNTPA) vadovas Mindaugas Statulevičius pataria pirkėjams nesusigundyti mažesne būsto kaina, o pasidomėti ne tik perkamu objektu, bet ir pardavėju.

„Žmonės vis dar susigundo mažesne kaina, tačiau ši jiems gali atnešti bėdų. Jeigu įmonė yra nauja, dar neturinti daug objektų arba tai yra jos pirmasis objektas, kyla daug didesnė rizika negu pirkti iš gerai žinomo vystytojo. Apie tokį pardavėją galima rasti daug daugiau informacijos, patikrinti atsiliepimus ir pažiūrėti, kaip jis vykdo įsipareigojimus. Dabar neigiami dalykai tuojau pat iškyla į paviršių, todėl juos tikrai nesunku rasti paprasčiausiai naršant internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerai žinomos įmonės nenori rizikuoti savo reputacija, todėl vykdo savo įsipareigojimus. O mažesnės įmonės nesaugo savo reputacijos. Matydamos, kad artėja ginčai su pirkėjais jos gali tiesiog bankrutuoti, o vėliau susikurti jau kitu pavadinimu, tačiau pirkėjų reikalavimai tai naujajai įmonei jau nebegalios.

Todėl prieš pasirašydamas preliminarią sutartį pirkėjas turėtų užsitikrinti sau kuo daugiau garantijų. Į sutartį turėtų būti įtrauktas punktas, kuris numatytų pardavėjui sankcijas, jeigu jis vėluos pasirašyti notarinę pardavimo-pirkimo sutartį. Viena iš sankcijų galėtų būti delspinigiai.

Na o susidūrus su nesąžiningais pardavėjais vienintelis kelias kreiptis į Lietuvos vartotojų teisių apsaugos tarnybą arba teismą“, – pataria LNTPA vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų