REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad lietuvius koronavirusas įkvėpė bendrystei ir gerumui vienas kitam. Kaip teigia naujienų portalo tv3.lt kalbintos viešojo maitinimo įmonės ir grožio salonai, karantino metu klientai pasidarė dosnesni – arbatpinigių darbuotojams palieka vis dažniau ir daugiau. 

Panašu, kad lietuvius koronavirusas įkvėpė bendrystei ir gerumui vienas kitam. Kaip teigia naujienų portalo tv3.lt kalbintos viešojo maitinimo įmonės ir grožio salonai, karantino metu klientai pasidarė dosnesni – arbatpinigių darbuotojams palieka vis dažniau ir daugiau. 

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt kalbinta šeimos restorano „Jurgis ir Drakonas“ vykdančioji direktorė Giedrė Eiliakas teigia, kad atnaujinus veiklą aptarnaujantis personalas išties pastebi, kad klientai palieka daugiau arbatpinigių. 

„Kadangi mes nepriimame atsiskaitymų grynaisiais, tik kortele, tai ne visi žmonės ir nešiojasi tų grynųjų. Bet tie, kurie turi smulkių pinigų, tikrai palieka arbatpinigių. Padavėjai sako, kad arbatpinigių paliekama daugiau nei įprastai, nes visi supranta, kad karantinas, jaunimui irgi reikia užsidirbti, tai jaučia, kad dosnesni arbatpinigiai“, – sako G. Eiliakas. 

Tiesa, nors vienas žmogus palieka ir daugiau arbatpinigių, bendra gaunama suma, kaip teigia G. Eiliakas, vis tiek išlieka mažesnė dėl sumažėjusio staliukų skaičiaus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Padavėjai sako, kad šiuo laikotarpiu, palyginus su „senais laikais“, uždirba 40 proc. mažiau todėl, kad galime dirbti ne visu pajėgumu t.y. turime tik lauke esančius staliukus, tad per dieną, jei, tarkim, blogas oras, nesusirenka tiek, kiek susirinkdavo, kai galėjome aptarnauti viduje. <...> Dabar dosniau [palieka arbatpinigių], jei jau palieka, tai 10-15 proc. nuo sumos. Kadangi dabar galima ateiti dviese ar nedidelėse šeimos grupėse tai vienas stalas vidutiniškai 30-40 eurų išleidžia“, – pastebi G. Eiliakas. 

REKLAMA

Kavinių tinklo „Caif Café“ rinkodaros vadovė Jurgita Steponavičienė naujienų portalui tv3.lt sakė, kad nuolatiniai klientai arbatpinigių karantino metu baristoms palieka daugiau. 

„Prieš karantiną viena „Caif Café“ kavinė vidutiniškai per savaitę surinkdavo ar klientai palikdavo apie 15-20 Eur arbatpinigių. Šiai dienai, vienos kavinės arbatpinigiai per savaitę siekia apytiksliai 5 Eur. Stebima, kad nuolatiniai „Caif Café“ klientai karantino metu palieka daugiau arbatpinigių, nei prieš jį“, – teigia J.Steponavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Raginimas karantino metu laikytis saugumo, atsiskaityti banko kortelėmis vengiant atsiskaitymo grynaisiais, tikėtina, turi įtakos arbatpinigių palikimui.

Naujienų portalo tv3.lt kalbinta Vilniuje įsikūrusių „Lauros grožio namų“ vadovė Laura Andrulė sako, kad klientai karantino metu išties noriau palieka specialistėms arbatpinigių. 

„Jau palieka tikrai ne du eurus. Kai kurie palieka ir penkis, kai kurie tris. Bet tikrai daugiau nei prieš karantiną. Tikrai nežinau, kodėl klientai palieka daugiau arbatpinigių, matyt, tai susiję su karantinu“, – pastebi L. Andriulė. 

„Laura Hair“ grožio salono vadovė Laura Latyševa pastebi, kad klientai ir iki šiol palikdavo arbatpinigių jos salono meistrėms, todėl didesnio klientų dosnumo karantino metu jos nepajuto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pas mus klientai ir prieš karantiną mums palikdavo arbatpinigių, taip pat ir dovanėlių, todėl tai mums yra įprasta ir didžiulio skirtumo karantino metu nepajutome – klientai kaip palikinėjo arbatpinigius ir dovanėles, taip ir toliau palikinėja“, – sako L. Latyševa. 

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė džiaugiasi tokiu klientų sąmoningumu – pasak jos, tai pilietiškumo ir bendrystės ženklas. 

„Aš labai noriu pasidžiaugti lietuviais, nes jiems pasakius kainą, jie palieka ir arbatpinigių, jaučiasi solidarumas su meistru, nes kai kurie ir sako, kad va, jūs tiek laiko nedirbot, tai štai jums šiek tiek daugėliau pinigėlių. Tai labai smagu, kad žmonės tai daro“, – pastebi J. Mačiulienė. 

REKLAMA

Tiesa, asociacijos prezidentė pripažįsta, kad arbatpinigių palieka ne visi. Tačiau čia pat priduria, kad reikia suprasti ir klientus – karantino laikotarpis sunku ne tik grožio paslaugų teikėjams. 

„Žinoma, palieka ne visi. Bet net žmonės nepalikdami arbatpinigių, jie vis tiek turi mūsų meilę ir pagarbą, nes gi ne visi gali palikti tų pinigėlių. Mes juk ir patys kai kažkur nueiname ir kalbamės tarpusavyje – ar čia mus gerai aptarnavo, ar negerai, ar palikti arbatpinigių. Galbūt ta arbatpinigių kultūra kirpėjoms po kurio laiko išnyks, o gal dėl karantino tai bus nauja tradicija palikti papildomų pinigėlių specialistėms“, – sako J. Mačiulienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų