• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikesnis, estetiškos išvaizdos ir pacientų būklę atitinkantis maitinimas – tokį nuo Naujųjų metų savo pacientams siūlo Respublikinė Šiaulių ligoninė, nusprendusi atsisakyti išorės tiekėjo paslaugų ir įkūrusi savo virtuvę.

Sveikesnis, estetiškos išvaizdos ir pacientų būklę atitinkantis maitinimas – tokį nuo Naujųjų metų savo pacientams siūlo Respublikinė Šiaulių ligoninė, nusprendusi atsisakyti išorės tiekėjo paslaugų ir įkūrusi savo virtuvę.

REKLAMA

Jos atidaryme dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga džiaugiasi, kad dar viena mūsų šalies gydymo nusprendė pati gaminti maistą savo pacientams, užuot šią paslaugą pirkusi iš tiekėjų.

„Kaip rodo praktika, vietoje pagamintas maistas yra visavertiškesnis, sveikesnis ir yra kur kas daugiau galimybių jį patiekti estetiškai. Tai parodė ir mobilios ekspertų komandos vizitai į mūsų šalies gydymo įstaigas. Tad virtuvės atidarymas išties svarbus įvykis ne tik ligoninės bendruomenei, bet ir visam Šiaulių kraštui“, – sako ministras A. Veryga.

Už pokyčius, ministro teigimu, būtina padėkoti ir partneriams – virtuvės šefams bei dietologams, be kurių pagalbos pokyčiai per daugybę metų nusistovėjusių mitybos tradicijų taip ir nebūtų pasiekę.

REKLAMA
REKLAMA

Pokyčius virtuvėje ir specialiai pacientams pritaikytus dietinius patiekalus pristatė ligoninės  Maisto paruošimo skyriaus darbuotojai ir jiems talkinę Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos atstovai.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad nuo lapkričio 1 d. į ligoninę patekę pacientai savo lėkštėse turėtų neberasti riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų bei kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš jų pagamintų patiekalų. Šių privalomų taisyklių turi būti paisoma visose stacionarinėse gydymo įstaigose.

Pokyčiai inicijuoti, siekiant, kad pacientai būtų maitinami kokybišku, subalansuotu, jų poreikius pagal susirgimą atitinkančiu maistu. Tai iki šiol užtikrino tik dalis gydymo įstaigų, kitoms, kaip parodė mobilios ekspertų komisijos vizitai įvairiuose šalies regionuose, tikrai būta kur pasitempti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų