REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos žiūrovų ir naujienų portalo tv3.lt skaitytojų pamėgta nauja laida „La maistas“ kiekvieną savaitgalį sutraukia didelį būrį mėgstančių gaminti. Šį kartą trys virtuvės šefai patars, ką pagaminti iš moliūgų.

TV3 televizijos žiūrovų ir naujienų portalo tv3.lt skaitytojų pamėgta nauja laida „La maistas“ kiekvieną savaitgalį sutraukia didelį būrį mėgstančių gaminti. Šį kartą trys virtuvės šefai patars, ką pagaminti iš moliūgų.

REKLAMA

Laidos tema – patiekalai iš moliūgų. „Dabar – pats rudens gėrybių metas, moliūgai atidunda“, - šypsosi laidos vedėjas Vitalijus Cololo ir kviečia 3 virtuvės šefus papasakoti, ką jie pagamins laidoje „La maistas“.

Šioje laidoje prie patyrusio grilio meistro Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo Tomo Rimydžio, profesionalais virtuvės šefo, prisijungs Skirmantė Sirevičienė, tinklaraščio raudonavirtuve.lt šeimininkė.

Laidos šefas Tomas Rimydis gamins moliūgų ir kriaušių tartaletę su jautienos žandeliais ir druskoje keptų moliūgų padažu.

REKLAMA
REKLAMA

„Tartaletė į mūsų virtuvę atkeliavo iš Milano. Galima sakyti, kad tai yra torto atitikmuo. Tartaletės gali būt saldžios – desertinės ir nesaldžios. Aš gaminsiu nesaldžią ir prie jos patieksiu jaučio žandus“, – kalbėjo T. Rimydis.

REKLAMA

Pasak Tomo, moliūgas visai neseniai papildė lietuvių valgomų daržovių sąrašą. Jis buvo pradėtas naudoti mūsų virtuvėje tik tarpukariu.

Grylio meistras ir laidos šefas Vylius Blauzdavičius gamins vištienos kumpeliais, baklažanais, karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu įdarytą moliūgą. Jis visą moliūgą su įdaru keps griliuje. Vylius sako, kad tokį moliūgą galima kepti orkaitėje, kepsninėje ar net tiesiai lauže.

Nemėgstantiems stipraus specifinio ožkos sūrio skonio, Vylius siūlo jį ištirpinti grietinėlėje ir pridėti mėgiamų prieskonių. Arba ožkos sūrį galima pakeisti bet kokiu kitu minkštu sūriu.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatinga viešnia – Skirmantė Sirevičienė, tinklaraščio raudonavirtuve.lt šeimininkė kasdien gamina vyrui ir dviem žaviems berniukams. Paprasti kasdieniai patarimai ir laiką taupančios patiekalų idėjos – Skirmantės stiprybė.

Skirmantė „La Maistas“ laidoje gamins šokoladinį pyragą su moliūgu ir varškės bei grietinėlės pertepimu. Taip pat, ji laidos žiūrovams patarė moliūgą užsišaldyti žiemai.

Reikia nulupti žievę, išimti sėklas, susipjaustyti kubeliais ir šaldyti porcijomis maišeliuose. „Tuomet, kai gaminsite, pavyzdžiui, į troškinį galima dėti iškart net neatšaldžius moliūgo“, – sakė laidos viešnia.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų