REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jono Valančiūno sprendimas likti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Memfio „Grizzlies“ ekipoje pradžiugino šios ekipos talentus.

Jono Valančiūno sprendimas likti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Memfio „Grizzlies“ ekipoje pradžiugino šios ekipos talentus.

REKLAMA

Lietuviui dar prieš priimant lemtingą sprendimą, šios komandos jaunieji krepšininkai 19-mečiai Jarenas Jacksonas jaunesnysis ir Ja Morantas socialiniuose tinkluose įvairias būdais ragino uteniškį pasilikti Memfyje.

Jų prašymai buvo išgirsti – JV su „Grizzlies“ sudarė naują trejų metų 45 milijonų vertės sutartį.

Ir nors daugelis viliasi, kad 27-erių lietuvis padės tobulėti komandos jaunimui ir užkamšys skyles gynyboje, leidinio „Beale Street Bears“ apžvalgininkas Jaredas Clemonsas viską mato kiek kitokiomis spalvomis.

Amerikietis rašydamas apie J. Valančiūną, mūsiškį bent kelis kartus pavadina „dinozauru“, kuriam taip ir nepavyko prisiderinti prie šiuolaikinio modernaus krepšinio.

REKLAMA
REKLAMA

Be to. J. Clemonsas mano, kad uteniškis puolime trukdys atsiskleisti didžiausiems „Grizzlies“ ekipos talentams – jau prieš tai minėtiems J. Jacksonui, J. Morantui bei Brandonui Clarke‘ui.

REKLAMA

„Kiekviena šios trijulės ataka turėtų būti suprantama, kaip galimybė tobulėti. Tačiau „Grizzlies“ talentai aikštelėje šalia savęs turės „dinozaurą“ Valančiūną, kuris gali atimti iš jų prožektorių šviesą. Nėra jokių abejonių, kad dažniausiai nugarą į krepšį žaidžiantis vidurio puolėjas atliks nemažai metimų į krepšį, kuriuos priešingu atveju galėtų atlikti Memfio ekipos talentai. Mano nuomone, JV nelabai dera prie „Grizzlies“ kuriamo atgimimo plano“, – rašo J. Clemonsas.

Autorius pažymi, kad modernioje NBA eroje puolime dominuoja greiti kamuolio perdavimai, staigūs judesiai ir tolimi metimai, o lietuvis nė vienoje iš šių rolių nesijaučia pernelyg gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį po atliktų mainų iš Toronto „Raptors“ į Memfio „Grizzlies“ klubą persikėlęs J. Valančiūnas naujoje komandoje spėjo sužaisti 19 rungtynių, per kurias vidutiniškai rinko 19,9 taško, atkovojo 10,7 kamuolio, atliko 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

Visgi, J. Clemonso šie skaičiai neįtikino.

„J. Valančiūnas nėra tokia žvaigždė, kokį mes jį matėme 19-oje „Grizzlies“ ekipos rungtynių praėjusio sezono pabaigoje. Geriausiu atveju jis yra neblogas tam tikros rolės krepšininkas, tačiau šiuolaikiniame krepšinyje jis yra atgyvena. Veikiausiai kažkam iš „Grizzlies“ ekipos toks jo vaidmuo tiko, todėl buvo nuspręsta lietuvį pasilikti. Kiekvieną dieną jis yra vis mažiau reikalingas tokiam krepšiniui, kokį šiandien matome NBA lygoje“, – samprotavo amerikietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai J. Clemonsas savo tezes apie JV užbaigė optimistine gaida.

„Prieš 10-15 metų į J. Valančiūną žiūrėtume, kaip į daug žadantį krepšininką, tačiau laikai pasikeitė ir lietuvis nespėjo integruotis į pokyčius. Visgi, norisi viską užbaigti pozityvia nata. Galbūt JV pavyks pasiekti kažką panašaus, kaip Brookui Lopezui, kuris visą karjerą nemetė tritaškių, tačiau pastaruosius kelis sezonus tolimus metimus meta labai dažnai ir pakankamai taikliai. Tai jau būtų šis tas“, – savo mintis apie J. Valančiūną baigė straipsnio autorius.

Ką gi, labai panašu, kad Jonas eilinį kartą bus priverstas daryti viską, kad užčiauptų kritikus.

Kaip jam seksis – pamatysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų