REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėda baus elgetaujančių vaikų tėvus

Artėjant vasaros sezonui uostamiesčio gatvėse bei šalia didžiųjų prekybos centrų  kasmet padaugėja elgetaujančių ir valkataujančių vaikų. Tokią problemą šią vasarą ketinama spręsti pasitelkiant trijų etapų planą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmame etape socialinių tarnybų darbuotojai ir vaikų teisių tarnybos specialistai sudarys grafiką, pagal kurį kasdieną budės tose vietose, kur dažniausiai tokie vaikai lankosi. Antrasis etapas - suradus tokį vaiką jis bus nuvežtas į policiją nustatyti asmenybei bei patikrinti kur nepilnametis gyvena. Trečias etapas – griežtesnis administracinės teisės kodekso taikymas vaikų tėvams“, - kalbėjo Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėja Gražina Aurylienė.

REKLAMA

Nors tokių vaikų pastaruosius keletą metų mažėja, anot Klaipėdos policijos Nepilnamečių reikalų viršininkės Violetos Lideikytės didžiausia problema jog sulaikyti vaikai policijos nuovadoje gali būti laikomi vos 3 valandas. Po to jie vėl paleidžiami. O auklėjimo ir globos namų į kuriuos būtų galima tokius  vaikus perduoti uostamiestyje nėra ir nežadama kurti.

„Klaipėdos apskritis šią problemą turėtų spręsti, tačiau ne kartą ši idėja jau buvo atmesta. Tokiems auklėjimo ir globos namams vieta buvo numatyta Priekulėje, tačiau ji strategiškai bloga, todėl, kad yra prie magistralių. O tokie namai yra būtini, nuolatos susiduriama su mokyklos nelankančiais, darančius administracinius pažeidimus bei  nusikaltimus vaikais. Kai kurie tėvai tiesiog net nebežino ką daryti. Tokių vaikų tikrai nėra kur patalpinti“, - kalbėjo Klaipėdos policijos nepilnamečių reikalų viršininkė Violeta Lideikytė.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovai džiaugiasi, jog šiai problemai abejinga nelieka ir visuomenė. Anot V. Lideikytės, apie valkataujančius vaikus nuolat informuoja didžiųjų prekybos centrų apsaugos darbuotojai bei įvairiais rankdarbiais Teatro aikštėje prekiaujantys amatininkai. Būtent pastaroji vieta vasaros sezono metu tampa tokių vaikų traukos centru.

Socialinių tarnybų darbuotojai bei vaikų teisių tarnybos specialistai taip pat pastebi jog šiuo metu Klaipėdoje auga nauja pamaina tokiems valkataujantiems bei elgetaujantiems vaikams. Prie policijos pareigūnams jau gerai pažįstamų nepilnamečių vis dažniau pastebimi nauji veidai, kurie pragyvenimui siekia užsidirbti tokiu pat būdu.

Šiuo metu uostamiestyje užregistruoti 57 valkataujantys vaikai, tačiau tik 20 iš jų gyvena Klaipėdoje, kiti yra nepilnamečiai atvykę iš aplinkinių miestelių.

Vox Maris žinios

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų