REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“ paskelbė apklausą, kurios duomenys rodo, kad 33 proc. lenkų nenori, kad sovietiniai paminklai būtų pašalinti, 27 proc. to nenori kategoriškai, 20 proc. mano, kad paminklus verta pašalinti ir tik 10 proc. įsitikinę, kad tai padaryti būtina. Paminklų šalininkų daugiausiai tarp vyresnio amžiaus žmonių ir moterų, priešininkų – tarp jaunimo ir vyrų.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios „Teisės ir teisingumo“ partijos atstovas Seime Karolis Karskis, komentuodamas tyrimo rezultatus, pareiškė netikįs, kad lenkai mėgtų sovietinius paminklus, bet supranta, „kad kokiame nors kaime, kurį išvadavo Raudonoji Armija, yra žmonių, saugančių sovietinių karių atminimą.

REKLAMA

Demokratinės kairės sąjungos narys Tadeuszas Iwinskis tuo tarpu mano, kad tyrimo rezultatai rodo Lenkijos visuomenės brandą.

Beje, penktadienį pranešta, kad Lenkijos parlamentarų, politologų ir visuomeninių organizacijų vadovų delegacija nusprendė nevykti į Rusiją, kur planavo kartu Federacijos tarybos nariais kalbėtis apie Lenkijoje inicijuojamą komunistinių simbolių pašalinimo įstatymą.

Kaip teigia rusai, lenkai atšaukė vizitą be komentarų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų