Kainų pokyčiai neaplenkia ir sostinės turgų: praėjusią savaitę pirkėjus nemaloniai nuteikė gerokai šoktelėjusios šviežios mėsos kainos, šį savaitgalį geresnė naujiena - maždaug litu atpigo paukštiena.
Pasak Kalvarijų turgaus maisto saugos tarnybos vadovo Roberto Išaro, jau kitą savaitę prognozuojama, kad maždaug dešimtadaliu pabrangs rūkyti mėsos gaminiai.
Dabar sostinės centriniuose Kalvarijų ir Halės turguose kiaulienos kumpio kilogramas parduodamas po 13-14 litų, jautienos - po 17-18 litų. Rūkytų lašinių kilogramas kainuoja maždaug po 9 litus. Šviežių kiaulienos šonkaulių kilogramo kaina siekia 9-11 litų, jautienos išpjovos kilogramas - 48 litus, įvairūs mėsos subproduktai kainuoja maždaug vienodai - po 4-5 litus už kilogramą.
Karšta vasara pabėrė daug sodų ir miško gėrybių. Maždaug litu krito daugelio daržovių kainos. Šį savaitgalį trumpavaisių agurkų kilogramo kaina buvo maždaug 3 litai už kilogramą, nedaug skiriasi ir pomidorų kaina. Maždaug stabiliai laikosi bulvių kainos: kilogramas kainuoja nuo 1 iki 2 litų, už salotų kilogramą prašo 5 litų, už ridikėlių ryšulėlį - 2 litų, krapų - 1-1,5 lito.
Bitininkai medaus kilogramą pardavinėja maždaug po 14-15 litų.
Turguose daug miško uogų, tačiau jų kainos nekrenta. Už stiklinę žemuogių prašo 6 litų, mėlynių litras kainuoja 8 litus. Kol kas vieninteliai iš miško vežami grybai - geltonosios voveraitės irgi nepigios, litras jų kainuoja apie 8-9 litus.
Atvežtinės trešnės pardavinėjamos po 5,50 lito už kilogramą. Juodųjų bei raudonųjų serbentų kilogramas kainuoja 5-6 litus.