REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą Lietuvą purtančioje korupcijos byloje – ir Kauno teisėjas Gintaras Čekanauskas. Nors jis po sulaikymo ir paleistas. Vis garsiau kalbama, kad teisėjas į STT akiratį pateko dėl su nusikalstamo pasaulio vadeivos Henriko Daktaro sūnaus Enriko statybomis Žaliakalnyje susijusia byla.

Visą Lietuvą purtančioje korupcijos byloje – ir Kauno teisėjas Gintaras Čekanauskas. Nors jis po sulaikymo ir paleistas. Vis garsiau kalbama, kad teisėjas į STT akiratį pateko dėl su nusikalstamo pasaulio vadeivos Henriko Daktaro sūnaus Enriko statybomis Žaliakalnyje susijusia byla.

REKLAMA

Teisėjo Gintaro Čekanausko pavardė vis dar matoma Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų bylų tvarkaraščių švieslentėje. Nors bylų jis jau nebenagrinėja nuo vasario 20-osios. G. Čekanauskas, kaip ir dar septyni įvairių teismų teisėjai, buvo sulaikytas didžiulio masto korupcijos byloje. Tokia žinia šokiravo teismo darbuotojus.

„Sustabdyti teisėjo G. Čekanausko įgaliojimai. Teismas yra nustebintas ir šokiruotas. Dėl savo ilgametės darbo patirties ir profesionalumo teisėjas buvo ir yra labai gerbiamas“, – sakė teismo atstovė spaudai Marija Varanavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Kaune dirbantis teisėjas – suimtas nebuvo. Tad dienas leidžia laisvėje. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, nurodyta nebendrauti su tam tikrais asmenimis. Paimti tam tikri dokumentai.

REKLAMA

„Teisėjas nėra turėjęs jokių nuobaudų, jis dirba nuo pat pirmos šio teismo įkūrimo dienos, tai yra dvidešimt metų“, – tikino teismo atstovė.

Dėl ko G. Čekanauskas sudomino milžiniškos korupcijos bylos narpliotojus, neatskleidžiama. Tačiau kaltinimus teisėjui išgirdę kai kurie kauniečiai sako nesantys nustebę. Jie prisimena vieną teisėjo spręstų bylų – Kauno nusikaltėlių vadeivos Henriko Daktaro sūnaus Enriko įmonės ginčą su Žaliakalnio gyventojais dėl penkiaaukščio statybos Algirdo gatvėje, kur leidžiama statyti dviaukščius namus. Pirminį įsakymą, palankų statyboms, tąkart pasirašė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ėjęs konservatorius Remigijus Skilandis. Šis bet kokius įtarimus neskaidria veikla neigia.

REKLAMA
REKLAMA

„Įsakyme net nesimato savininkas sklypo, būna tik sklypo numeris ir kadastriniai duomenys. Perengia įsakymą urbanistai ir teisininkai, ir jeigu visos vizos yra, aš negalėjau neasirašyti. Jeigu nepasirašyčiau, tai kiltų įtarimas, kad gal aš kažko, gal kyšio laukiu, jei nesirašau įsakymo“, – sakė R. Skilandis.

Nors gyventojai apskundė teisėjas G. Čekanauskas priėmė Enriko Daktaro, dabar pakeitusio pavardę į Doktor, įmonei palankų sprendimą. Gyventojai jau ir anksčiau įtarė, kad palankius sprendimus įmonei pavyko pasiekti kyšiais, tad jų įtarimai tik sustiprėjo.

„O mums kaimynams mintys kilo net nekilo jokių abejonių, kad viskas yra dėliojama kažkieno stiprios rankos ir galioja tas posakis, ko negali pinigai, tą gali dideli pinigai ir čia bus milijonai eurų, ir visiškai nekreipiama dėmesio į miesto bendrojo plano dokumentus, nei į juos lydinčius dokumentus“, – sakė Algirdo g. gyventojas Kęstutis Šarkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes padavėm 11 skundų, visi buvo atmesti“, – tikino kaimynas. „Jeigu tiktai matysime bent menkiausią galimybę, tada bandysime, kad byla būtų peržiūrėta ir nagrinėjama iš naujo“, – sakė K. Šarkauskas.

Pats Enrikas Doktor išgirdęs, kad skambina žurnalistai bendrauti nepanoro, pasiteisino ir baigė pokalbį.

Po į šio korupcijos skandalo, kuriame figūruoja ir teisėjas G. Čekanauskas, gyventojams sužibo viltis, kad jų byla gali būtina nagrinėjama iš naujo. Ir jie vėl atgaus ramybę, o saulės švieso neužstos didžiulis namas. Tokia galimybė yra, tačiau ar G. Čekanauskas įkliuvo būtent dėl šio atvejo – neatskleidžia nei STT, nei Generalinė prokuratūra.

Apie teisėjo G. Čekanausko akivaizdų šališkumą vienai pusei yra kalbėjusi ir dėl Vinco Bacevičiaus pradinės mokyklos išsaugojimo kovojusi bendruomenė. Taip pat sulaukusi šio teisėjo nepalankaus verdikto, padėjusio tašką mokyklos gyvavime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų