REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį sukčiai iš garbaus amžiaus vyro išviliojo 1 500 eurų, praneša policiija.

Pirmadienį sukčiai iš garbaus amžiaus vyro išviliojo 1 500 eurų, praneša policiija.

REKLAMA

Į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi 1927 metais gimęs vyras, kuris pranešė, kad sausio 21 dieną, apie 15 val. pareiškėjui į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis prisistatė policijos pareigūnu bei pranešė, kad už komunalines paslaugas senjoras neva atsiskaitė padirbtais pinigais.

Po kelių minučių į butą užėjo du neuniformuoti vaikinai, kuriems senjoras atidavė 1500 eurų. Pareiškėjui nuėjus pasiimti dokumentų abu vaikinai pabėgo iš prieškambario.

Įtariamųjų požymiai: vieno amžius apie 25 metai, ūgis apie 155 cm. ,smulkaus kūno sudėjimo, klabėjo lietuviškai, rūbai tamsūs. Kitas apie 25 metų, ūgis apie 160 cm., tamsių plaukų, apsirengęs tamsiais rūbais. Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Sukčių kabliukas

Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė pabrėžė, kad toks pinigų išviliojimo būdas nėra nauja sukčių išmonė, ja galima pavadinti sukčių jau patikrinta priemone.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime nemažai tokių atvejų. Tai medikais, tai socialiniais darbuotojais, tai policijos pareigūnais apsimetama. Tokių sukčiavimo atvejų pasitaiko, bet negalima sakyti, kad dažnai ar retai. Sukčiai darbuojasi tokiomis bangomis. Tikėtina, kad taip elgiasi piliečiai, išėję iš tam tikrų įstaigų (įkalinimo – aut. past.)“, – pasakojo A. Grauslienė.

REKLAMA

Anot tv3.lt pašnekovės, tokie sukčiai įprastai skambinama į laidinį namų telefoną. Sukčių aukomis tampa 80-ies ir vyresni asmenys.

„Visoje Lietuvoje vyksta susitikimai su senjorais, jiems aiškinama apie grėsmes, nuolat pasakojama, kad neįsileiskite neaiškių asmenų į namus, neatiduokite jiems pinigų. Nepaisant prevencinių priemonių, šis sukčių taikomas būdas kartas nuo karto suveikia“, – pridūrė Klaipėdos policijos atstovė.

A. Grauslienė paragino žmones būti budresniais bei visada reikalauti nepažįstamo asmens darbo pažymėjimo: „Galiu tik pasikartoti, kad jokiu būdu žmonės neturi atiduoti pinigų. Niekas iš pareigūnų taip nevaikšto po namus ir neprašo pinigų. Niekada.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų