REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje teismo verdiktą išgirdo čigonės, savo klientus „lepinusios“ mirtinu narkotiku – drambliams migdyti skIrtu karfentaniliu. Keletas klientų po dozės taip ir neatsigavo. Nuteisti ir pirkėjai.

Klaipėdoje teismo verdiktą išgirdo čigonės, savo klientus „lepinusios“ mirtinu narkotiku – drambliams migdyti skIrtu karfentaniliu. Keletas klientų po dozės taip ir neatsigavo. Nuteisti ir pirkėjai.

REKLAMA

Perpiet į Klaipėdos apygardos teismą suguža kone visas taboras: netrukus nuosprendį išgirs penkios narkotikų platintojos ir trys jų klientai. Pirkėjai išsisuko laisvės atėmimo bausmėmis, jų vykdymą atidedant, o itin dideliais kiekiais narkotikus pardavinėjusios Jelena Kasperavičiūtė ir Aliona Stefanovič pataisos namuose praleis atitinkamai 6-erius ir 8-erius metus.

Svetlana Adomaitytė į pataisos namus nevyks, nes laukiasi, jai bausmės vykdymas atidėtas. Teismo salėje pasigirsta dejonės ir ašarojimai, tačiau iš salės ir nuteistieji, ir jų palaikymo komanda sprunka slėpdami veidus ir nedaugžodžiaudami.

„Pati byla – neeilinė, nes pričiupti platintojas ir įrodyti kaltę ne taip paprasta, moterys dangstosi mažamečiais vaikais, romai tarpusavyje bendrauja savo kalba ir gerokai apsunkina tyrimą“, – sako prokuroras Aidas Giniotis.

REKLAMA
REKLAMA

Mirties nešėjos darbavosi dviejuose bendrabučiuose Klaipėdoje. Per kratas Minijos ir Pilies gatvių bendrabučiuose pareigūnai štai taip iš visų pakampių traukia suslapstytas dozes. Rasta 130 parduoti paruoštų dozių – karfentanilio ir metadono mišinių, kokaino, psichotropinių vaistų ir gliukozės, skirtos milteliams pamaišyti – svoris didėja, o grynos medžiagos jau mažiau reikia. Net ir teisiamos moterys kūrė keisčiausias versijas, iš kur narkotikai patenka į Klaipėdą.

REKLAMA

„Nuomotam bute atsikraustė ir rado namuose, ir sugalvojo atsikratyt, kiti aiškino, kad nepažįstamas kažkoks vyriškis davė, prekiavo, aš dabar neprisimenu pavadinimo tos narkotinės medžiagos, bet jinai labai stipri ir iš tikrųjų pavojinga, nuo tos narkotinės medžiagos ne vienas narkomanas ir iškeliavo anapilin“, – sakė prokuroras.

Drambliams ir kitiems stambiems gyvūnams migdyti skirtą karfentanilį uostamiestyje pirkę narkomanai mirė ir automobiliuose, vos pavartoję, kai kuriems suleisdami priešnuodžių greitosios pagalbos medikai spėjo padėti, kai apie apdujusius piliečius laiptinėse pranešdavo daugiabučių gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Čigonės esą net nesuprato, kad klientus „lepina“ tokiomis pavojingomis medžiagomis, kurių dozė kainuodavo 20 iki 40 eurų. Neįveikiama uostamiesčio piktžaizde tapęs liūdnai pagarsėjęs bendrabutis, deja, „taško“ reputacijos neatsikrato.

„Verslas klesti ir jisai visąlaik, atsiranda kiti žmonės. Čia toksai dalykas, reikia kovot, bet prieš jį, manau, sudėtinga kažką padaryt. Yra paklausa, bus ir pasiūla visąlaik“, – sako prokuroras.

Pasak prokuroro, prašyta ne kartą teistas čigones ir jų klientus bausti griežčiau, tad nuosprendis greičiausiai bus skundžiamas. Visi įpareigoti dirbti ar mokytis, auginti vaikus, gydytis nuo priklausomybės kvaišalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų