REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sunkios ir klastingos ligos Lietuva neteko buvusios krepšininkės ir nusipelniusios krepšinio trenerės Onos Bartkevičiūtės Butautienės.

Po sunkios ir klastingos ligos Lietuva neteko buvusios krepšininkės ir nusipelniusios krepšinio trenerės Onos Bartkevičiūtės Butautienės.

REKLAMA

Ona Bartkevičiūtė Butautienė gimė 1927 m. gruodžio 26 d. Balbieriškyje. 1947 m. baigusi Kauno ,,Aušros“ mergaičių gimnaziją, aktyviai pradėjo žaisti krepšinį. Pradžioje ,,Paramos“, LVKKI ,,Žalgirio“, ,,Politechnikos“ krepšinio komandose, o nuo 1946 m. iki 1959 m. buvo Lietuvos Respublikos moterų krepšinio rinktinės žaidėja. Žaidė 67 rungtynes ir pelnė 510 taškų.

Dešimt kartų nuo 1948 – 1951, 1955, 1957 – 1961 m. buvo Lietuvos čempionė, 1946 – 1948, 1952, 1957 m. buvo Pabaltijo čempionė. Už aukštus sportinius laimėjimus jai buvo suteiktas SSSR sporto meistro vardas.

Nuo 1954 – 1992 m. dirbo Kauno ,,Žalgirio“ vaikų sporto mokyklos krepšinio trenere. Treniravo Š.Marčiulionį, R.Butautą, R.Samulėną, Ž.Žvinklį, R.Šalūgą, G.Meiliūną ir kitus iškilius Lietuvos krepšininkus. Už nuoširdų, pasiaukojantį darbą buvo visų gerbiama ir mylima.

REKLAMA
REKLAMA

Už ilgalaikį ir aukštos kvalifikacijos trenerio ir pedagoginį darbą jai buvo suteiktas ne tik Lietuvos, bet ir tuometinės Tarybų Sąjungos nusipelniusio trenerio vardas.

REKLAMA

Dar 1984 m. Ona Bartkevičiūtė Butautienė aktyviai įsijungė į Sporto veteranų klubo ,,Ąžuolynas“ veiklą. Jos nenuilstamų pastangų dėka buvo ne tik kovojama dėl sporto veteranų aktyvaus poilsio organizavimo, bet esant nelaimei ar netekčiai ji būdavo pirma ieškant paramos bei pagalbos.

Visomis savo išgalėmis ir širdimi dirbo ir kovojo už bendrus ne tik sporto veteranų, bet ir jaunimo, o ypatingai sprendžiant vaikų užimtumo, bet ir jų priežiūros bei auklėjimo klausimus. Ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos sporto bendruomenės nariai, bei ją pažinoję prisimins ją kaip ypatingai jautrią, aukštos kultūros ir be galo nuoširdų žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

Urna su Onos Bartkevičiūtės Butautienės palaikais pašarvota Jurgio Matulaičio parapijos laidojimo namuose Žukausko g. 3b (Kaunas). Lankymas lapkričio 16 nuo 17.00 val., o urna bus išlydima lapkričio 17 d. 14 .00 val. į Eigulių kapines.

Lietuvos krepšinio federacija visos krepšinio bendruomenės vardu reiškia gilią užuojautą treneriui Ramūnui Butautui ir jo artimiesiems dėl mamos netekties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų