REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Vištiena (nuotr. FNTT)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrėjai išaiškino nelegalius didmenininkus, kurie, kaip įtariama, galėjo parduoti 35 tonas mėsos.

8

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrėjai išaiškino nelegalius didmenininkus, kurie, kaip įtariama, galėjo parduoti 35 tonas mėsos.

REKLAMA

Tyrimo metu išaiškintas nelegaliai parduotos vištienos kiekis gali didėti, preliminariai skaičiuojama, kad nesumokėtų mokesčių suma siekia beveik 150 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė FNTT.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų apie paukštieną, kurią prekeiviai iš Kauno Vilniuje, Perkūnkiemio gatvės daugiabutyje įsteigtoje bendrovėje, pardavinėja be apskaitos dokumentų.

Įtariama, kad pagrindinė bendrovės akcininkė ir direktorius iš įvairių Lenkijos įmonių pirkdavo didelius kiekius vištienos. Dalis produkcijos buvo perkama oficialiai – su buhalteriniais apskaitos dokumentais, o kita dalis be jų – šešėlyje.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai praneša nustatę, kad vištienos prekeiviai buvo tapę iš Lenkijos atvežamos neoficialios produkcijos didmenininkais. Mėsą jie ne tik parduodavo patys, bet ir turėjo sukūrę patikimą pardavėjų tinklą. Vištiena buvo parduodama Kauno turgavietėse ir šiame mieste veikiančiame prekybos miestelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu išaiškintas šešėlinis vištienos pardavimo sandėlis, įkurtas Taikos prospekte, jame FNTT tyrėjai kartu su Kauno valstybine maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojais rado 11 tonų vištienos.

REKLAMA

Kratos buvo atliktos ir įtariamųjų namuose, automobiliuose, apklausti produkciją gabenę Lenkijos įmonių vairuotojai. Kratų metu rasta ir paimta 70 tūkst. Lenkijos zlotų ir 4 tūkst. eurų.

Atliekant kratas vieno iš bendrininkų namuose Garliavoje aptiktas ir nelegalus mėsos rūkymo cechas. Ūkiniame pastate buvo sumontuotos keturios didelės metalinės talpos, specialiai įrengta dujų sistema, įmontuoti šaldytuvai.

Antisanitarinėse patalpose rūkyti gaminiai buvo laikomi kartu su žalia vištiena. Iš viso rasta daugiau kaip 844 kilogramai jau paruoštos rūkytos produkcijos.

Įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų pateikimo pareikšti bendrovės direktoriui ir jos akcininkei, o nelegalaus rūkymo cecho įkūrėjui – dėl neteisėtos veiklos.

Ikiteisminis tyrimas, kurį organizuoja ir kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra, tęsiamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų