REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Supuvę avokadai. (Tauragės žinių nuotr.)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė apie vartotojų skundus dėl prekybos centruose parduodamos produkcijos kokybės. Neaplenkia vartotojų nusiskundimai ir prekybos „Lidl“, kuriame šią savaitę aptikta apie 40 kg nevartotinų vaisių. Atsakingiems asmenims gresia baudos.

41

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė apie vartotojų skundus dėl prekybos centruose parduodamos produkcijos kokybės. Neaplenkia vartotojų nusiskundimai ir prekybos „Lidl“, kuriame šią savaitę aptikta apie 40 kg nevartotinų vaisių. Atsakingiems asmenims gresia baudos.

REKLAMA

Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos specialistai „Tauragės žinias“ informavo, jog skundai dėl nekokybiškos produkcijos prekybos centruose – ne naujiena. Esą pastaruoju metu sulaukta net kelių nusiskundimų dėl prekybos centre „Lidl“ tiekiamos produkcijos, kurią iš rinkos teko išimti.

– Pirkėjai informavo, kad parduotuvėje realizuojami netinkamos kokybės vištų kiaušiniai. Nuvykę į subjektą inspektoriai rado kiaušinių, kurių lukštai įskilę, polukštinė plėvelė įtrūkusi, sudužę kiaušiniai skleidė gedimo, puvimo kvapą. Buvo uždrausta tiekti į rinką viso kiekyje 7,9 kg kiaušinių. Šį mėnesį pakartotinai vėl gautas vartotojo pranešimas, kad minėtoje parduotuvėje realizuojami netinkamos kokybės avokadai. Patikrinimo rezultatai tikrai nedžiuginantys. Atrinkus jusliniam įvertinimui realizuojamus avokadus nustatyta, kad jų odelė minkštos konsistencijos, atšokusi. Perpjovus avokadus vidus pusiau supuvęs, minkštos konsistencijos, pilkšvos spalvos, – pranešė Tauragės VMVT vyriausioji specialistė Julija Žygaitienė.

Taip pat, anot specialistės, salėje buvo prekiaujama šviežiomis figomis, kurių paviršius pasidengęs pelėsiu, konsistencija minkšta, jautėsi rūgimo kvapas, kokybės reikalavimų neatitiko ir mangai. Slyvos, kurių kilmės šalis Lenkija, prekybos salėje buvo laikomos su puviniu. Rasta ir vynuogių su puviniu. Iš viso buvo nuspręsta išimti iš rinkos 38,9 kg nekokybiškų vaisių, o įmonės atsakingiems asmenims dėl nustatytų pažeidimų bus taikoma bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos centro „Lidl“ atstovai tvirtino, jog tokie atvejai parduotuvėse pavieniai bei žadėjo papildomai instruktuoti atsakingus darbuotojus.

– Visų pirma, labai apgailestaujame dėl situacijos. Į VMVT pastabas sureagavome nedelsiant: parduotuvės darbuotojams buvo papildomai surengti vaisių ir daržovių šviežumo patikrinimo mokymai, jie pakartotinai supažindinti su šviežumo ir kokybės standartais, vaisių ir daržovių rotacija, išvaizdos ir šviežumo kriterijais. Be to, atsižvelgdami į VMVT patikrinimo išvadas, papildomai patikrinome sandėlyje esančių avokadų kokybę. Tokios situacijos tikrai yra pavienės, nes mūsų parduodamų produktų, ypač vaisių ir daržovių, kokybei skiriame itin daug dėmesio. Kiekviena prekių partija yra patikrinama sandėlyje, o parduotuvėse turime šviežumo koordinatorius, kurie nuolat tikrina lentynose esančių vaisių ir daržovių kokybę,“ – laišku informavo „Lidl“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta.

Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė per šiuos metus iš vartotojų gavusi 8 pranešimus (skundus), dėl prekybos subjektuose parduodamų nekokybiškų maisto produktų. Vėliau prekybos subjektams taikoma sugriežtinta kontrolė.

Šaltinis: Tauragės žinios

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų