REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministerija žada paramą ir pagalbą Kauno tardymo izoliatoriuje dirbančiai Rasai Kazėnienei, šiuo metu teisme besibylinėjančiai su įmone „Niklita“. Tuo metu „Niklita“ toliau laimi Kalėjimų departamento pirkimus.

Teisingumo ministerija žada paramą ir pagalbą Kauno tardymo izoliatoriuje dirbančiai Rasai Kazėnienei, šiuo metu teisme besibylinėjančiai su įmone „Niklita“. Tuo metu „Niklita“ toliau laimi Kalėjimų departamento pirkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus, ministerija sieks įsitraukti trečiąja šalimi į teisminį ginčą, kuriame įkalinimo įstaigoms maitinimą tiekianti įmonė už pažeistą dalykinę reputaciją siekia prisiteisti iš R. Kazėnienės 6 tūkst. eurų.

REKLAMA

R. Kazėnienė pernai paviešino informaciją apie galimus neskaidrius pirkimus Kauno tardymo izoliatoriuje, dalį jų yra laimėjusi „Niklita“

„Rasa patiria psichologinį spaudimą, jai sunku. Aš kaip teisingumo ministras tikrai reiškiu paramą, ministerija tikrai nepaliks Rasos vienos, šiandien vyksta teisminiai procesai. Ministerija bandys įsitraukti kaip trečioji šalis, mes bandysim įsitraukti su tokiu prašymu, nes ji mūsų institucijos darbuotoja“, – žurnalistams po susitikimo su R. Kazėniene sakė ministras E. Jankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

R. Kazėnienė savo ruožtu pripažino ne kartą svarsčiusi trauktis iš kalėjimų sistemos, tačiau šiuo metu teigia kol kas to nesvarstanti.

Pernai pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi R. Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Dalį pažeidimų patvirtino ir pačios Teisingumo ministerijos, taip pat Viešųjų pirkimų tarnybos bei Valstybės kontrolės atlikti tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kazėnienės pateiktoje informacijoje figūravusi bendrovė „Niklita“ teigia, kad R. Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės ir reikalauja šią informaciją viešai paneigti bei atlyginti 5 tūkst. eurų įvertintą žalą įmonei bei tūkstančio eurų žalą jos savininkui Valdui Kuktai.

V. Kuktos sutuoktinė tebedirba Kauno tardymo izoliatoriuas Personalo skyriaus vadove. R. Kazėnienė yra sakiusi patirianti psichologinį spaudimą iš toje pačioje įstaigoje dirbančios „Niklitos“ vadovo žmonos.

Pernai pabaigoje po tarnybinio patikrinimo dėl nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimo Marijampolės ir Alytaus pataisos namuose Kalėjimų departamentas paskelbė siūlantis nutraukti sutartį su bendrove „Niklita“, nustačius, kad procedūros vykdytos pažeidžiant viešųjų pirkimų įstatymą, o laimėtojas nustatytas neteisėtai.

REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi 2015 metų įmonės „Niklita“ laimėtą pirkimą Kauno tardymo izoliatoriuje, nustatė, kad vienintelis „Niklitos“ akcininkas V. Kukta yra galimai susijęs su buvusiu izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėju Pranu Vaškiu. Pastarasis buvo Kauno tardymo izoliatoriaus viešųjų pirkimų komisijos narys ir pirmininkas.

VPT konstatavo, kad kai kurie reikalavimai tiekėjams minėtame konkurse dirbtinai ribojo tiekėjų, ypač smulkaus verslo, dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose.

Pažeidimus nustačiusi Viešųjų pirkimų tarnyba rekomendavo nutraukti šią sutartį.

Teisingumo ministerijos atliktas 2015–2017 metų Pravieniškių pataisos namų auditas taip pat parodė pažeidimus, susijusius su keliomis bendrovėmis, tarp jų ir „Niklita“.

Teisingumo ministras E. Jankevičius penktadienį žurnalistams patvirtino, kad „Niklita“ ir šiuo metu yra laimėjusi Kalėjimo departamento pirkimų, tačiau išsamiau šios informacijos nekomentavo, užsiminęs, kad „daugiau naujienų bus pirmadienį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų