REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet į Vilniaus, Kauno ir Telšių kunigų seminarijas priimta 11 jaunuolių.

Šiemet į Vilniaus, Kauno ir Telšių kunigų seminarijas priimta 11 jaunuolių.

REKLAMA

Šiais metais priimtųjų – mažiau nei pernai, kuomet trys Lietuvoje veikiančios seminarijos pasipildė 19 naujokų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija, šiemet į parengiamąjį, vadinamąjį propedeutinį, kursą priimti septyni iš devynių kandidatų. Tuo metu Kauno ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos priėmimą vykdė kartu, egzaminų komisijai dokumentus pateikė septyni, į propedeutinį kursą buvo priimti trys jaunuoliai (visi jie pirmiems studijų metams vyks į Telšius), o vienas Marijonų vienuolijos auklėtinis buvo priimtas tiesiai į pirmąjį kursą.

REKLAMA

Pasak Telšių seminarijos rektoriaus kun. dr. Sauliaus Stumbros, Telšių ir Kauno seminarijos pertvarkomos taip, kad Telšiuose studijuos tik parengiamojo – vadinamojo propedeutinio – kurso studentai, o vėlesni kursai iš Telšių iškeliami į Kauną.

„Pagal Kauno arkivyskupo ir Telšių vyskupo sutarimą, yra įvykdoma restruktūrizacija: Telšių didžiosios seminarijos studentai yra perkeliami į Kauno seminarijos Teologijos fakultetą, tuo metu į Telšių kunigų seminarijos patalpas suvažiuoja Kauno metropolijos, tai yra Kauno arkivyskupijos, Šiaulių vyskupijos, Telšių vyskupijos ir Vilkaviškio vyskupijos klierikai, kurie įstojo į propedeutinį kursą“, – BNS sakė S. Stumbra.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pertvarka siekiama geriau išnaudoti turimus išteklius: akademinį personalą, patalpas.

„Propedeutinis (paruošiamasis - BNS) kursas mūsų vyskupijoje yra vykęs Žemaičių Kalvarijoje, Kauno arkivyskupijos – Šiluvoje, Jono Pauliaus II piligrimų namuose. O šiais metais priimtas sprendimas išnaudojant mūsų gražiai sutvarkytas kunigų seminarijos patalpas čia daryti Kauno metropolijos jungtinį kursą“, – teigė Telšių seminarijos rektorius.

Po propedeutinio kurso seka du filosofijos ir keturi teologijos kursai, iš viso kunigų studijos trunka septynerius metus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų