REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Vasara

Europa šyla. Viena šilumos banga kyla į šiaurę per Prancūziją, bet žemyno vakaruose ir lietaus bus. Kita šilumos banga nuo Ukrainos stepių ritasi Baltijos valstybių link.

21

Europa šyla. Viena šilumos banga kyla į šiaurę per Prancūziją, bet žemyno vakaruose ir lietaus bus. Kita šilumos banga nuo Ukrainos stepių ritasi Baltijos valstybių link.

REKLAMA

Dėl giedro dangaus oras kaip reikiant įšyla dar kol yra toli nuo mūsų rytuose, o kai toks atkeliauja čionai, saulė jį pakaitina dar. Lietaus beveik nebus.

Kitaip tariant, orai bus vasariški. Prie jūros, kur, tikėtina, daugelis važiuoja jau dabar, rytoj bus apie 25 šilumos, lietaus nenumatoma. Iš tiesų su perkūnija palyti gali tik šį vakarą ir naktį šalies pietuose ir pietvakariuose, kitur ir kitu metu – jau ne, diena daug kur saulėta. Paryčiais bus nuo 11 laipsnių apie Uteną iki 16 pietuose, pietvakariuose, dieną vyraus 24 – 26 šilumos.

Per kitas dvi paras orai bus jau visai ne lietaus, dienomis saulėti ir dar šiltesni.

Naktimis vyraus 12 – 14 šilumos, kai kur dar daugiau, dienomis oras lengvai šils iki 25 – 27 ir 26 – 28 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Nors turbūt jau galima sakyti ir karščio. Ką gi, atrodo, maudymosi kostiumai šį savaitgalį bus ir populiarūs, ir labai reikalingi.

Pirmadienį Lietuvą pasieks dar šiltesnių orų banga.

Pūs nestiprus rytys. Naktį temperatūra pažemės iki 10–15, dieną kils iki 25–29, kai kur net 30 laipsnių. 

REKLAMA

Rizikos grupės

Kai kurie žmonės yra labiau linkę būti paveikti karščio, saulės, jiems reikėtų labiau atsižvelgti į orų prognozes.

„Nuo smarkiai padidėjusios oro temperatūros kenčia visi, bet ypač sunku vaikams ( ypač iki 4 metų amžiaus), vyresnio amžiaus, nutukusiems ar ligotiems žmonėms.

Egzistuoja pagrindinės ligos, kuriomis sergant reikia vengti būti saulėje, tai yra širdies ir kraujagyslių ligos, psichikos sutikimai, padidėjęs kraujospūdis, karščiavimas, nudegimas saulėje. Esant itin aukštai temperatūrai nereikėtų dirbti fizinių darbų lauke – susiplanuokime juos atlikti anksti ryte arba atidėkime vėlesniam vakarui“, – komentuoja A.Razmienė.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat svarbu pasirūpinti automobiliais.

„Labai svarbu, kad per karščius uždaruose automobiliuose nebūtų paliekami vaikai, gyvūnai ir pan. Net ir labai trumpą laiką, nes saulėje stovinčio automobilio viduje temperatūra pakyla net iki 70-90°C. Patariame per karščius pasirūpinti ir savo vyresnio amžiaus giminaičiais, kaimynais ir kitais vienišais asmenimis, kuriems gali būti reikalinga pagalba” komentuoja specialistė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų