REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vyriausybėje rengiamas pasitarimas dėl nemokamų bakalauro studijų galimybės.

Trečiadienį Vyriausybėje rengiamas pasitarimas dėl nemokamų bakalauro studijų galimybės.

REKLAMA

"Premjeras yra pasakęs, kad nuo 2015 metų reikėtų pereiti prie nemokamų bakalauro studijų tiems, kurie būtų tais metais priimami į bakalauro studijas", - BNS sakė švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, trečiadienį bus pateiktas galimas aukštojo mokslo finansavimo modelis.

"Pristatysime premjerui detaliau visus pliusus, minusus šitos sistemos, kuri galėtų būti svarstoma kaip viena iš alternatyvų", - BNS sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

REKLAMA

R.Vaitkaus teigimu, pagal vieną iš projektų, valstybė finansuotų visų gerai besimokančių studentų bakalauro studijas. Turintieji akademinių įsiskolinimų mokėtų fiksuotą įmoką už mokslą, kurie neturėtų viršyti 1200 litų.

Taip pat būtų nedidelė dalis studentų, kuriems tektų mokėti ir visą studijų kainą, tai yra jau vieną aukštąjį išsilavinimą įgiję studentai, užsieniečiai ir pan.

Švietimo ir mokslo ministerijos skaičiavimais, esant tokiam modeliui, 2015 metais papildomai aukštosioms mokykloms reikėtų skirti 15-20 mln. litų, vėlesniais metais - 50 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak viceministro, studentų priėmimo srautai būtų reguliuojami per sutartis su aukštosiomis mokyklomis.

Dabar dalis studentų į aukštąsias mokyklas priimami į valstybės finansuojamas vietas, dalis moka visą studijų kaina, kuri siekia nuo 2000 iki keliasdešimt tūkstančių litų.

"Tai blogina aukštojo mokslo prieinamumą", - sakė R.Vaitkus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų