REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjant baudžiamąją bylą, kurioje Marta Kulikauskaitė kaltinama pelnymusi iš prostitucijos bei moterų įtraukimu į šį verslą, teisiamoji pripažino nežinojusi daranti nusikaltimą šalyje, kur mažai vyrų, o moterys ieško galimybių susirasti turtingą vyrą ir užsidirbti.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugininkų paraginta pripažinti kaltę, teisiamoji tikino nežinojusi, kad darė nusikaltimą. Teisme moteris pareiškė, kad merginos, gyvenančios šalyje, kur vien moterys, pačios prašė rasti klientų užsienyje, nes tai esą suteikia galimybę turėti lytinių santykių, užsidirbti ir prabangiai pagyventi penkių žvaigždučių viešbutyje.

REKLAMA

„Už šią paslaugą jos pačios man mokėjo žinodamos, kad turiu daug pažįstamų užsienyje“, – teismui sakė M. Kulikauskaitė.

Anot jos, merginoms buvo smagu sulaukti vyrų dėmesio, važiuoti prabangiais automobiliais, pietauti ten, kur neįmanoma patekti Lietuvoje, ir dar užsidirbti.

M. Kulikauskaitė tikino, kad moterys ją susirasdavo pačios: „Kalbos sklido greitai. Ir nenuostabu, juk kiekvienai moteriai norisi gero sekso ir pinigų. Lietuvoje, kur itin daug moterų, o vyrai neturtingi ir alkoholikai, to nerasi.“

REKLAMA
REKLAMA

Teisiamosios atstovas teisme tvirtino, kad jo ginamoji sulaukdavo ne tik vilniečių merginų skambučių. Pasak jo, ypač daug besikreipiančiųjų buvo iš provincijos, kur susirasti vyrą net ir vienai nakčiai – didelė problema.

„Juk nė viena nesiskundė ir nesikreipė į policiją, nelaiko savęs nukentėjusiomis“, – tikino gynėjas.

Anot jo, moterų paprašyta, M. Kulikauskaitė pirko bilietus į užsienį, o šios paskui grąžindavo pinigus, nes gaudavo iki keturių tūkstančių eurų honorarą.

Teisiamoji neneigė pažįstanti ir dainininkę Mariną Bui, kuri, jos tikinimu, norėdama pagerinti materialinę padėtį prašė surasti „gerų vyrukų“. „Jai irgi nusibodo vietos gerbėjai, kurie negali net šampano nupirkti“, – aiškino M. Kulikauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris supažindino M. Bui ir jos seserį su turtingais vyriškiais, tačiau šios tikino teismą su jais neturėjusios intymių santykių, nes vyrukai joms esą nepatiko.

M. Kulikauskaitė ir pati kartu su daininke dalyvavo keliuose vakarėliuose, tačiau tvirtino, kad jiems pasibaigus laiką leisdavo restorane, o ne lovoje.

Verslininkams patiko lietuvaitės

Anot teisiamosios, turtingiems verslininkams nėra laiko ieškoti merginų, todėl jie prašydavo supažindinti su moterimis, kurios galėtų palydėti į vakarėlį, kelionę. M. Kulikauskaitė papasakojo, kad vienas turtuolis iš Kazachstano su savo palydove iš Lietuvos ne tik keliavo po įvairias šalis, bet ir pirko jai brangias dovanas, mokėjo už keliones: „Kur dar lietuvaitės galėjo taip pagyventi ir pamatyti pasaulio?“

REKLAMA

M. Kulikauskaitė teisme prisipažino turėjusi pažinčių ir su kai kuriomis modelių agentūromis, kurios neapgaudinėjo merginų, o iš tikrųjų siūlė dalyvauti „Viršelio“ konkurse.

Viena lietuvaitė, pasak teisiamosios, mėgino patekti ant brangaus žurnalo viršelio, tačiau jai nepavyko įveikti konkurencijos. „Ji supyko ir, matyt, atkeršijo pranešdana teisėsaugininkams apie mano veiklą“, – aiškino M. Kulikauskaitė.

Gali būti, kad keršyti galėjo dar viena mergina, kuri nepatiko su ja susitikusiam užsieniečiui. Pastaroji išėjo atostogų ir užsimanė prabangiai praleisti laiką, tačiau vyriškis ne tik nedavė pinigų, bet ir kelionės neapmokėjo.

REKLAMA

Lietuvoje daug vyrų gyvena moterų sąskaita

Teisiamoji klausė teismo, ar galima bausti už tokius dalykus, kai moterys pačios nori gražiai gyventi, trokšta normalaus sekso ir pinigų. „Padėdavau joms surasti tai, ko jos norėjo. Patys matote, kas Lietuvoje dedasi – vyrų, su kuriais galima susipažinti, nėra. Dažniausiai jie patys išnaudoja moteris, gyvena jų sąskaita“, – gynėsi ji.

M. Kulikauskaitės teigimu, viena jos pažįstama jau kelerius metus išlaikė niekur nedribantį vyrą tik todėl, kad jai reikia sekso: „Ji nenorėjo susirgti krūties ar gimdos vėžiu ir pati paprašė supažindinti su potencijos dar turinčiu vyriškiu. Kelis kartus pas jį nuvykusi, sėkmingai už jo ištekėjo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugininkai – kitos nuomonės

Teisėsaugos pareigūnams, kurie trejus metus klausėsi M. Kulikausakaitės telefono pokalbių, pasirodė kitaip. Jų nuomone, teisiamoji merginoms pati siūlė užsidirbti ir gaudavo iš turtingų vyrių atlygį už tai, kad surasdavo jiems merginų.

Į teisėsaugininkų akiratį pakliuvo ir dainininkė M. Bui Atlikėjai M. Kulikauskaitė siūlė pasilinksminti ir gerai užsidirbti, tačiau ši tikino, kad jos tokie dalykai nedomina.

Advokatų teigimu, grupė „Pupytės“ buvo sukurtos tam, kad vyrai su jomis susipažintų ir gerai praleistų laiką: „Kodėl jos buvo ant kalendoriaus viršelių? Kas tai? Ne prekyba žmonėmis? Juk tie, kas leidžia tokius kalendoriukus, irgi gerai uždirba. Kodėl jų niekas nebaudžia? Nes žino, kad normaliems vyrams patinka vienai nakčiai „nusipirkti“ kokią pupytę. Net šis žodis skamba nešvankiai.“

REKLAMA

Nusikaltimas ar verslas?

Daugiau kaip dvi valandas teisme kalbėjusi M. Kulikauskaitė pripažino kaltę ir, anot prokuroro, išvengė laisvės atėmimo bausmės.

Kaip teigė valstybės kaltintojas, nukentėjusiomis byloje pripažintos 14 merginų, kurios iš turtingų vyrų gaudavo solidžius, iki septynių tūkstančių litų, honorarus. Jos vykdavo į Šveicariją, Italiją, Prancūziją.

Kada ir kur reikia nuvykti, joms nurodydavo M. Kulikauskaitė, kuri neretai nupirkdavo lėktuvo bilietus, sutvarkydavo dokumentus.

Bylos duomenimis, M. Kulikauskaitė įtariama iš prostitucijos uždirbusi kelis milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų