REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį dar buvo neaišku, dėl ko praėjusią savaitę susirgo Vilniaus "Genio" mokyklos pradinukai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, užkratas, dėl kurio, penktadienį į "Genio" mokyklą neatvyko maždaug šimtas auklėtinių, turėtų paaiškėti trečiadienį.

REKLAMA

Visuomenės sveikatos centro (VSC) duomenimis, į ligoninę nuo penktadienio paguldyti 8 vaikai. Kiti į medikus nesikreipė, todėl tiksliai nežinoma, kiek iš viso vaikų sunegalavo. Paguldytieji į ligoninę skundėsi viduriavimu, vėmė.

Kol neaiškus ligos sukėlėjas, VSC specialistai nesiryžta spėlioti negalavimų priežasties. Pirmadienį buvo aišku tik tiek, kad tai nėra anksčiau minėtas Rota virusas, nes jo neaptikta tirtų vaikų organizmuose. Tačiau neatmetama Noro viruso tikimybė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokykla nuo penktadienio tebėra uždaryta. Moksleivių tėvai penktadienį gavo pranešimus, kad paankstinamos Velykų atostogos - jos prasidėjo pirmadienį ir baigsis po Velykų.

Pasak Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, penktadienį tarnybai paskambino vieno vaiko tėvas ir informavo apie susirgusį vaiką, lankantį "Genio" pradinę mokyklą.

Mokykloje maisto tvarkymo skyriuje buvo surengtas patikrinimas, paimta šaldytos paukštienos filė, kiaušinių, vandens mėginius bei dešimt plovinių nuo darbuotojų rankų ir darbinių paviršių laboratoriniams tyrimams.

Noro virusas dažniausiai plinta nuo vėlyvo rudens iki ankstyvo pavasario. Jis yra užkrečiamas, tad nesilaikant higienos reikalavimų, jis greitai paplinta visoje šeimoje. Infekcine žarnyno liga užsikrečiama ne tik per nešvariai paruoštą maistą, bet ir valgant neplautas daržoves, vaisius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų