REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jolita Pocienė perdavė nagrinėti teismui dar vieną su sukčiavimais pasinaudojant internetinėmis pažintimis susijusią nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas panevėžietis H .V.

REKLAMA
REKLAMA

Greituosius kreditus svetimais vardais H. V. padėdavo gauti internetinės pažintys. Vaikinas, tapęs internetinių svetainių www.one.lt ir www.xklubas.lt vartotoju, buvo susikūręs anketas svetimais vardais. Internetiniuose puslapiuose jis prisiregistravo turėdamas tikslą susirašinėjimo metu gauti iš žmonių elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir tada jų vardu paimti greituosius kreditus.

REKLAMA

Jaunuoliui patiklios draugės, gyvenančios Panevėžio, Marijampolės, Kretingos ir kituose rajonuose, leisdavo pasinaudoti jų banko sąskaitos identifikavimo, prisijungimo ir valdymo duomenimis. Sukčiautojui pavykdavo naująsias pažįstamas įtikinti, kad jo sąskaita užblokuota ir firma negali jam pervesti uždirbtų pinigų iš užsienio.

Tokios dvi nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamosios bylos, perduotos Panevėžio apylinkės prokuroro Pauliaus Jasiukaičio, jau nagrinėjamos miesto apylinkės teisme, dar keletas paaiškėjusių naujų nusikalstamų veikų baigiama tirti ir netrukus pasieks teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai šiemet perdavė nagrinėti teismui atskleistas ir ištirtas 25 nusikalstamas veikas, susijusias su elektronine bankininkyste, įvairiais sukčiavimais pasinaudojant internetinėmis klientų aptarnavimo paslaugomis ir neteisėtu mokėjimo instrumentų disponavimu bei jų panaudojimu – dalis nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamųjų bylų jau išnagrinėtos ir kaltininkai nuteisti, kai kurios šiuo metu nagrinėjamos teisme.

Už svetimo turto įgijimą apgaule baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų, už neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų