REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo metų pradžios Kauno miesto savivaldybės tarybos patvirtinto biudžeto plano sėkmingas vykdymas sudaro sąlygas savivaldybei sparčiau atsikratyti įsiskolinimų paslaugų, medžiagų tiekėjams, projektų vykdytojams, darbus atlikusioms įmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Iki rugpjūčio pradžios, skaičiuojant drauge su dotacijomis, kurių nuo sausio 1-osios gauta 41,4 ml. Lt daugiau nei planuota tam laikotarpiui (125,2 proc.), biudžeto pliusas išaugo iki 60,83 ml. Lt.

REKLAMA

Per 7 šių metų mėnesius mokesčių, pajamų ir sandorių lėšų planas įvykdytas 108,4 proc. Ypač sėkmingi šia prasme buvo vasaros mėnesiai: birželį gauta 134,8 proc., o liepą - 123,7 proc. tiems mėnesiams planuotų mokesčių, pajamų ir sandorių lėšų.

„Reikia pasidžiaugti, kad metų pradžioje miesto savivaldybės taryba tinkamai nustatė prioritetus, kad numatėm taupymo priemones ir subalansavome biudžetą. Juolab ir Finansų ministerija savivaldybes įpareigojo tai padaryti. Be to, mes dėjom nemažai pastangų, kad gautume pajamų iš dividentų, iš savivaldybės įsteigtų įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl dabar tikiuosi, jog viršijus biudžeto planą, daugiau surinkus lėšų, ne tik kreditoriniai savivaldybės įsiskolinimai sumažės, bet ir galėsim daugiau, nei anksčiau numatėme, pinigų skirti miesto gerovei, kitoms savivaldybės kuruojamoms sritims, ką jau ir darome", - Eltai sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų