REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismo sprendimas dėl Drąsiaus Kedžio dukters perdavimo biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei nebuvo įvykdytas, o ir vaiko teisės nebuvo apgintos, sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, yra ganėtinai akivaizdu, kad teismas nagrinėjo atvejį iš esmės ir gana detaliai, priėmė sprendimą, ir tas sprendimas nėra įgyvendintas. Kalbant apie vaiko teises, aš manau, kad ne, vaiko teisės nėra apgintos šiandien“, – pirmadienį žurnalistams sakė jis.

REKLAMA

Ministro teigimu, ne politikai turėtų spėlioti, kodėl teismo sprendimas nebuvo įgyvendintas.

„Turbūt visa Lietuva matė aplinkybes, kaip tas sprendimas buvo neįgyvendinamas ir tą chaosą, ir iš tikrųjų nedovanotiną situaciją, kuri vyko penktadienį, tai atsakymas, viena vertus, yra akivaizdus, kad dalis žmonių nenori to sprendimo įgyvendinti, o institucijos nežino, kaip padaryti, kad būtų sprendimai įgyvendinti sklandžiai ir nepažeidžiant vaiko interesų tinkamai susikoordinuojant“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto R. Šimašius tikisi, kad susijusios institucijos ateityje bendradarbiaus sklandžiau ir „koordinuos savo veiksmus“. Galimų pareigūnų klaidų penktadienį ministras komentuoti nenorėjo.

„Nedrįstu aš dabar įžvelgti klaidų. Be jokios abejonės, situacija, kurią matėme iš filmuotos medžiagos, tikrai nėra ta, kuri puoštų bet ką. Ar tai yra dėl didelio nenoro įgyvendinti teismo sprendimo, galbūt ir iš širdies plaukiančio nenoro, ar tai yra ir dėl pareigūnų klaidų, aš tikrai dabar šiandien nekomentuočiau“, – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vaikas turi suaugusius žmones, kurie gali juo rūpintis. Problema yra ta, kad yra daugiau tų žmonių, negu kad gali vienu metu rūpintis. Šiuo atveju teismo sprendimas yra ganėtinai aiškus – vaikas turi būti su mama ir reikia įgyvendinti šitą sprendimą“, – problemą įvardijo R. Šimašius.

ELTA primena, kad, ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismui priėmus galutinę ir neskundžiamą nutartį, kuria leidžiama L. Stankūnaitės dukrą iš teisėjos Neringos Venckienės namų paimti prievarta, Garliavoje kilo sujudimas. D. Kedžio garbintojus sunerimti privertė nutartyje nurodytos aplinkybės, jog vaiką galima paimti ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais.

REKLAMA

Incidentas įvyko penktadienį Klonio gatvėje, Garliavoje. Policijos Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininko Taurio Stauskio teigimu, Kedžių namo viduje triukšmas prasidėjo tada, kai mergaitės artimiesiems atvykusi antstolė pranešė, kas netrukus bus daroma.

„Policijai suteikta teisė sudaryti tinkamas sąlygas antstolės darbui ir užtikrinti viešąją tvarką. Tai mes ir padarėme. Viešoje vietoje tvarka buvo“, – sakė Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Vitalijus Pacevičius.

Policijos pareigūnai, kitų liudininkų teigimu, tuo metu buvo tik gatvėje ir namo prieigose, kieme. Į privačias patalpas jie nėjo. Su mergaitės artimaisiais tuo metu susistumdė mažametės motinos apsaugininkai. Iš namo Audronė Skučienė – mergaitės tėvo teta – išėjo kruvinu veidu. Po incidento mergaitės globėja – jos teta sakė, jog būtinai pasirūpins, kad nukentėjusi mergaitė bei kiti jos artimieji būtų apžiūrėti teismo medicinos ekspertų.

Verta atkreipti dėmesį, kad 2012 metų vasario 22 - kovo 2 dienomis atliktų „Baltijos tyrimų" duomenimis teismais pasitiki vos penktadalis Lietuvos gyventojų.

Taip pat skaitykite:

Seime norima reikšti nepasitikėjimą ministru R. Šimašiumi

R. Šimašius: neįtariau, kad A. Ūsas buvo girtas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų