REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorės Rimantos Vaičekonytės vadovaujamos VšĮ „Menų ir mokymo namai“ savanorių projektas „Su „Forumo teatru“ – be smurto“ pelnė specialųjį Europos Sąjungos (ES) Nusikaltimų prevencijos apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su apdovanojimu nusikaltimų prevencijos projekto autoriams trečiadienį vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis įteikė padėką.

REKLAMA

„Džiaugiuosi galėdamas įteikti jums šį svarų apdovanojimą. Tai – ne tik jūsų nuopelnų įvertinimas, bet ir įrodymas, kokia kūrybinga ir aktyvi jaunoji karta gyvena Lietuvoje. Dėkoju jums už Lietuvos vardo garsinimą Europoje, taip pat – už pagalbą atliekant didžiulį prevencinį darbą ir rūpinantis mūsų vaikų ir jaunimo saugumu“, – teigė R. Palaitis.

Aštuntąjį kartą rengiamuose kasmetiniuose ES Nusikaltimų prevencijos apdovanojimuose šiemet dalyvavo septyniolika projektų iš Lietuvos, Olandijos, Portugalijos, Rumunijos, Slovakijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Belgijos, Bulgarijos, Danijos, Čekijos, Prancūzijos, Vokietijos ir kitų šalių. Pagrindinis prizas ir 20 tūkst. eurų atiteko vokiečių projektui „Fairpalyer.manual/Fairplayer.sport“, tačiau vertinimo komisija padarė išimtį ir specialųjį prizą skyrė lietuvių pateiktam nusikaltimų prevencijos projektui „Su „Forumo teatru“ – be smurto“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio, jau šešerius metus vykdomo, projekto tikslas – kūrybiniais metodais mažinti paauglių nusikalstamumo riziką, stiprinti mokyklų ir kitų ugdymo/globos įstaigų bendruomenes, jų gebėjimą spręsti iškilusias problemas bei ugdyti paauglių psichologinius–socialinius įgūdžius.

„Forumo teatro“ vadovės, aktorės R. Vaičekonytės teigimu, toks nusikaltimų prevencijos metodas nėra naujas.

„Socialinis diskusijų teatras yra taikomas daugelyje šalių. Jis unikalus tuo, kad spektaklių metu jaunimas mato savo problemas, gali keisti spektaklio eigą, jį režisuoti ir taip spręsti įvairius klausimus – jie tarytum „repetuoja“ savo gyvenimą“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šešerius veiklos metus nusikaltimų prevencijos projekte „Su „Forumo teatru“ – be smurto“ iš viso dalyvavo per 10 tūkst. dalyvių iš 27 šalies mokyklų, 5 vaikų globos namų bei 7 įstaigų, susijusių su vaikų ir jaunimo užimtumu, elgesio korekcija. Tęstinio projekto metu taip pat surengtos 5 stacionarios ir dieninės vaikų stovyklos, kuriose dalyvavo apie 400 dalyvių, tarp kurių – ne tik socialinės rizikos vaikai ir paaugliai, bet ir socialiniai darbuotojai, pareigūnai, mokytojai ir tėvai.

ES Nusikaltimų prevencijos apdovanojimus nuo 2004 m. kasmet rengia ES Nusikaltimų prevencijos tinklas. Kiekviena šalis narė šiems apdovanojimams gali pateikti tik vieną projektą. Skiriant šį apdovanojimą, vertinamas projekto aktualumas, inovatyvumas, pasirinkta nusikaltimų prevencijos metodika, pasiekti rezultatai bei partnerystė įgyvendinant projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų