REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus vadovės, į darbą priėmusios savo vaikus, juos turės atleisti, nusprendė VTEK.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) taip pat konstatavo, kad direktorė ir pavaduotoja pažeidė įstatymą. Ar joms skirti nuobaudą, spręs kultūros ministras.

REKLAMA

Teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorė Regina Lopienė ir pavaduotoja Auksė Kapočiūtė etikos sargų akiratyje atsidūrė dėl įdarbintų vaikų. Komisija konstatavo, kad abi moterys, įdarbinusios muziejuje savo sūnūs, pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą. Direktorė prieš beveik ketverius metus įdarbino ir dukrą, tačiau dėl senaties komisija jos klausimo nenagrinėjo.

„Jie buvo priimti nesilaikant įstatymo nuostatų, be jokių konkursų, renkantis iš savo artimiausių giminių“, – teigė VTEK patarėjas Artūras Paliušis.

REKLAMA
REKLAMA

„2007 metais priimdama dukrą, kuri dabar jau nebedirba, o 2010 metais – sūnų dailininku puse etato, aš supainiojau etikos procedūras, tą pripažįstu. Bet aš nepripažįstu, kad pilnai esu kalta“, – kalbėjo muziejaus direktorė R. Lopienė.

Direktorė teismui komisijos sprendimo žada neskųsti.

„Komisija rekomenduoja Teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorei per dvi savaites nutraukti neteisėtai sudarytas darbo sutartis su savo sūnumi ir direktorės pavaduotojos sūnumi, nes pats šių sutarčių sudarymas buvo pažeidžiant įstatymo nuostatas“, – sakė VTEK patarėjas A. Paliušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muziejaus direktorė sako greičiausiai atleisianti savo sūnų, o dėl pavaduotojos sūnaus, dirbančio budėtoju, dar negalėjo atsakyti. Jei darbo sutartys nebus nutrauktos, komisija gali kreiptis į teismą.

Ar muziejaus vadovėms skirti nuobaudas, spręs kultūros ministras, kai susipažins su komisijos išvada.

Reda Gilytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų