REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po savaitgalį vykusių savivaldos rinkimų Klaipėdos valdžios laivui gali vadovauti 3 partijų koalicija, tačiau be šiuo metu valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį deryboms dėl valdančiosios koalicijos uostamiestyje buvo susirinkę Tėvynės sąjungos (TS, konservatorių), Liberalų sąjūdžio bei partijos "Tvarka ir teisingumas" (liberaldemokratai) atstovai.

REKLAMA

Kaip BNS patvirtino TS Klaipėdos skyriaus rinkimų štabo vadovas Kęstutis Gabšys, minėtosios 3 politinės jėgos tampa branduoliu formuojant daugumą taryboje. Minėtosioms partijoms suvienijus jėgas iki daugumos taryboje dar trūksta 2 mandatų.

"Mes pasirašėme "džentelmenų susitarimą" ir tapome branduoliu, formuojant daugumą, o iki jos reikia 2 mandatų, todėl koalicija dar atvira visoms partijoms", - BNS sakė konservatorius.

K.Gabšys taip pat pripažino, kad koalicija yra atvira ir liberalcentristams, tačiau tik tuomet, jei, pasak politiko, "suvoks pasikeitusią situaciją" uostamiestyje.

REKLAMA
REKLAMA

"Prie koalicijos gali prisijungti ir liberalcentristai, bet tik tuomet, kai suvoks pasikeitusią situaciją Klaipėdoje ir šių dienų aktualijas, iki šiol to dar nesimato", - tikino K.Gabšys.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Klaipėdoje 7 mandatus iškovojo Liberalų ir centro sąjunga, po 5 - Tėvynės sąjunga ir Liberalų sąjūdis.

Taryboje 4 mandatus turės "Tvarka ir teisingumas", po 3 - Socialdemokratų partija ir politinė partija "Rusų aljansas", po 2 - Darbo partija ir Lietuvos rusų sąjunga.

Praėjusios kadencijos miesto taryboje liberalcentristai turėjo 17 mandatų iš 31 daugumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų