• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Kaune buvo suimti vieni įtakingiausių šio miesto šešėlinio pasaulio veikėjų: Rolandas Dromantas, pravarde Ilgas ir Robertas Užukauskas (Rublis).

REKLAMA
REKLAMA

Kauno ONTV pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto prievartavimo dalyvaujant organizuotoje grupėje, abiems įtariamiesiems teismas ketvirtadienį skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui.

REKLAMA

Įklampino maisto papildai

Ilgus metus neliečiamaisiais laikyti kauniečiai į operatyvininkų akiratį pateko po to, kai dėl turto prievartavimo kreipėsi kaunietis verslininkas L. D.

Sportininkams skirtais maisto papildais prekiaujantis vyriškis pareigūnams sakė, jog jį ne kartą buvo aplankęs R. Užukauskas. Jis primygtinai liepęs atsisakyti idėjos dalyvauti šiame versle.

Nukentėjusysis ne kartą sulaukė griežtų įspėjimų. Viename slapta įrašytų pokalbių girdima įsiutusio Rublio verslininkui adresuota frazė: „Vienas šio verslo dalyvis prigėrė antifrizo ir galutinai pasitraukė iš šio biznio“.

REKLAMA
REKLAMA

Į kovą su mafijos garsenybėmis stojęs kaunietis L. D. per apklausas pareigūnams prasitarė,  jog ne kartą su pačiu R. Dromantu buvo susitikęs Kauno „Akropolio“ prekybos centre veikiančiame restorane „Gan Bei“. Čia jam ne kartą buvo priminta, jog jis turįs savo noru pasitraukti iš maisto papildų verslo.  Esą abu vyriškiai aiškino, kad jie yra galingi ir galintys negailestingai sutraiškyti jiems rūpesčių keliantį L. D.

Kinietiškų patiekalų užeigoje „Gan Bei“ ne vienerius metus mėgsta lankytis anksčiau „daškinių“ grupuotei priskirti R. Dromantas ir R. Užukauskas. Kaskart jie atvykdavo su R. Dromantą lydinčiu asmens sargybiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią netikėtą žinią išgirdę kriminalistai tarpusavyje juokavo, kad greičiausiai su naujais metais kriminalinio pasaulio veteranams prasidėjo tikras sunkmetis, mat vis dažniau jie patenka už grotų dėl devintojo dešimtmečio pradžioje suklestėjusių nusikaltimų – verslininkų reketo, šantažo bei gąsdinimo.

Rytoj ves į teismą

Kauno policijos kabinetuose svarstoma, jog nuolat teisėsaugos žvilgsnių išvengdavę R. Dromantas ir R. Užukauskas verslininką L. D. greičiausiai spaudė ne dėl godumo, o todėl, kad įsijautę į nebaudžiamų mafijos veikėjų vaidmenį pernelyg atsipalaidavo.

REKLAMA

Kai kurie teisėsaugininkai mano, jog abu vyriškiai ilgai neužsibūs belangėje, mat jau kurį laiką Kaune sklando kalbos apie artimą R. Dromanto bei aukštų miesto kriminalinės policijos pareigūnų draugystę.

Į viešumą - su apsauginiais

Kadaise R. Dromantas buvo artimas 2001-ųjų  lapkritį Vilniuje snaiperio šūviu nušauto Bokso federacijos prezidento, „daškinių“ lyderio Remigijaus Daškevičiaus (Daškės) bičiulis.

R. Dromantas (pažymėtas apskritimu) buvo ilgametis Daškės draugas

Kai po Daškės nužudymo dalis „daškinių“ R. Dromantą apkaltino savo boso nužudymo užsakymu, jį užstojo didelį autoritetą turėję R. Užukauskas ir Algirdas Antanynas (Antonis).

REKLAMA

Tačiau galiausiai būtent dėl to ir pats Antonis nukentėjo – 2002 metais sausį Kauno centre šūviais iš pistoleto jį sunkiai į stuburą sužeidę už Daškės nužudymą prisiekę atkeršyti jo giminaičiai Deivydas Uščiauskas (Sliekas) ir Edmundas Bilinskas.

Pernai gruodį už grotų patekęs Antonis yra kaltinamas organizavęs beveik 400 tūkstančių litų vertės 40 tūkstančių psichotropinių tablečių kontrabandą iš Olandijos.

Paskutiniu metu R. Dromantas viešumoje neretai pasirodydavo važinėjantis šarvuotu 7-osios serijos BMW ir lydimas ginkluoto asmens sargybinio.

Pareigūnai įtaria, kad nuo R. Dromanto ir R. Užukausko galėjo nukentėti daugiau žmonių, todėl prašo asmenis nukentėjusius nuo jų, kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybą, tel. 8-37 30 31 61, 30 31 47 arba 112 (visą parą).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų