REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės meras Vilius Navickas ir vėl neatsispyrė norui pakeliauti po egzotiškas šalis. Šeštadienį jis, žmona Jolanta ir dar 10 žmonių delegacija savaitei išskrido į Kiniją. Už mero, vicemero, konservatorių frakcijos seniūno savivaldybėje ir užsienio ryšių skyriaus klerko kelionę mokės savivaldybė. Kiek mokesčių mokėtojams atsieis V. Navicko ir jo svitos kelionė, kol kas neaišku, skelbia portalas Diena.lt

REKLAMA
REKLAMA

Mero palyda – įspūdinga: Kinija grožėsis ir vicemeras socdemas Romas Adomavičius, premjero patarėjas ir konservatorių-krikdemų frakcijos savivaldybėje vadovas Raimundas Alekna su žmona, savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius, savivaldybės bendrovės „Vilniaus kapitalinė statyba“ direktorius Renatas Dūdonis ir dar keturi verslininkai, nieko bendra neturintys su Vilniaus miesto savivaldybe. Tarp jų Lietuvos-Kinijos prekybos asociacijos generalinis direktorius Rokas Radvilavičius, asociacijos tarybos narys Zhao Xinzhen, bendrovės „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ generalinis direktorius Aidas Blėda ir bendrovės „Ditis“ vadovas Ričardas Sablovksis.

REKLAMA

Įdomu tai, kad Guangžou mieste vyksiančios tarptautinės susigiminiavusių miestų konferencijos pradžia numatyta tik trečiadienį, lapkričio 11 d., ir turėtų trukti iki lapkričio 14 dienos. Tuomet kodėl gausi delegacija iš Vilniaus į Kiniją susiruošė jau šeštadienį, penkiomis dienomis anksčiau, klausia Diena.lt

Anot Vilniaus savivaldybės, numatomi susitikimai su Kinijos plėtros banko vadovais, Pekino statybų investicijų ir plėtros kompanija investicijų į Lietuvą pritraukimo klausimais, esą delegacija dalyvaus tarptautinėje Guangžou susigiminiavusių miestų konferencijoje. Merą pavaduos Stanislovas Šriūbėnas.

Apie kelionę į Kiniją V.Navickas prakalbo prieš daugiau nei mėnesį. Esą Kinijoje bus ieškoma investuotojų, galinčių bendradarbiauti su Vilniaus verslo bendrovėmis bei prisidėti prie Vilniaus miesto savivaldybės vykdomų projektų, kuriems verkiant trūksta finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų