REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytų skirstomieji tinklai (RST) elektros vagyste įtaria vilnietį garsia pavarde - krata atlikta Seimo nario Konstanto Ramelio brolio Broniaus Ramelio name. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šią bylą pareigūnai kalba itin nenoriai. Neoficialiai teigiama, jog ir policininkai, ir prokurorai nuogąstauja, kad šįkart gali tekti susidurti su itin aktyvia gynyba, nes paliestas parlamentaro, buvusio aukšto rango teisėjo brolis.

REKLAMA

Matyt, dėl šios priežasties buvo iš anksto apsidrausta - RST darbuotojai į sostinės pakraštyje, Salininkuose, gyvenančio B.Ramelio namus atvyko ne kaip į paprastą patikrinimą. Elektrikai praėjusį pirmadienį atvažiavo kartu su policininkais, o šie atsivežė teismo išduotą kratos orderį.

Paaiškėjo, kad dideliame name, šildomame elektra, yra nelegalus elektros įvadas. Įtariama, kad vogta elektros energija buvo naudojama ne tik patalpoms šildyti, bet ir kitoms reikmėms - name daug elektros prietaisų.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neteisėto naudojimosi energija. Už tai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Tačiau jei bus nustatyta, kad padaryta didelė turtinė žala, gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Konstantas Ramelis iki praėjusių metų pavasario vadovavo Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriui. Labiausiai pagarsėjo, kai jo vadovaujamo skyriaus teisėjas 2003 metais panaikino anksčiau paskelbtą Aukščiausiojo Teismo sprendimą, kad buvusi Aukščiausiosios Tarybos deputatė Kazimiera Prunskienė bendradarbiavo su sovietų KGB. Pernai K.Ramelis buvo įtrauktas į K.Prunskienės vadovaujamos Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos rinkimų sąrašą ir tapo Seimo nariu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar LŽ K.Ramelis tvirtino nieko nežinantis apie kratą jo brolio namuose. Pasak parlamentaro, jiedu su broliu retai bendraujantys, nes gyvena skirtingose Vilniaus pusėse, tiesa, kartais pasikalbantys telefonu. Tačiau šią savaitę Bronius Konstantui neskambinęs. Pasak K.Ramelio, brolis jau seniai pensininkas, anksčiau jis dirbęs degalinėje ar naftos bazėje.

Pats B.Ramelis LŽ vakar sakė, kad pirmadienį buvo sulaikytas mieste ir atvežtas į namus. Pasak politiko brolio, jam priklauso tik dalis namo, kitoje namo pusėje gyvena anūkė. Jo dalyje tikrintojai nieko įtartino neradę, tačiau kitoje namo pusėje aptikę jiems įtarimų sukėlusį jungiklį, kurį kadaise buvo įtaisęs čia jau nebegyvenantis žentas. B.Ramelis pasakojo, kad tikrintojai pažeidimo vietoje už elektros vagystę priskaičiavo "astronominę sumą".

B.Ramelis tvirtino neturintis nieko bendro su įtariama energijos vagyste, bet prisipažino, kad abiejų namo pusių šildymo sistema (kombinuota - kietojo kuro ir elektros) yra bendra.

Ainis Gurevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų