REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės opozicija, bemaž metus kalbėjusi apie ketinimus nuversti iš posto sostinės merą, „Tvarkos ir teisingumo“ (TT) partijos narį Juozą Imbrasą, pagaliau tarybos sekretoriate užregistravo pareiškimą dėl nepasitikėjimo juo.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj J. Imbraso į mero kėdę jie nori pasodinti konservatorių (TS) Vilių Navicką, o naują daugumą sudaryti iš konservatorių (TS-LKD), Liberalų ir centro sąjungos (LiCS), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) ir Nepriklausomos frakcijos atstovų, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Atėjo laikas

„Laikas įteikti interpeliaciją subrendo kaip tik dabar, - kalbėjo kandidatas į mero postus V. Navickas. - TS ir LiCS frakcijos jau seniai reiškė nepasitenkinimą meru. Pagaliau surinkome 26 parašus. Kreipėmės ir į kitus tarybos narius. Visiškai nesvarbi jų partinė priklausomybė, kad paremtų. Žinau, kad tokių norų yra“.

Nepasitikėjimą J. Imbrasu pareiškė po 10 TS-LKD bei LiCS frakcijų narių, trys „nepriklausomieji“ ir tiek pat LRLS atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Interpeliacijos dokumente teigiama, kad J. Imbrasas neužtikrina efektyvaus ir skaidraus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos darbo, naudojasi jam suteiktais įgaliojimais bei finansiniais ir administraciniais ištekliais išimtinai jo atstovaujamos partijos naudai, inicijuoja irteikia Vilniaus miesto savivaldybės tarybai svarstyti atskiroms verslo bei kitoms interesų grupėms naudingus spendimus ir nesprendžia vilniečiams aktualių problemų.

Postų dalybos

V. Navickas nedrįso prognozuoti, kam atiteks vicemerų postai.

„Kuklų merą turėsime, - komentavo LiCS frakcijos narys Gintautas Babravičius. - Vieną įžūlų jau turėjome. Dėl vicemero postų dar anksti laidyti liežuvį. Vienas vicemero postas yra rezervuotas norintiesiems padėti naujajai daugumai - ar tai bus socialdemokratai (LSDP), ar lenkai, tegul kovoja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Respublikos“ duomenimis, dar du vicemero postai atitektų LiCS frakcijai, o ketvirtasis rezervuotas LRLS.

LSDP frakcijos seniūnas Romas Adomavičius „Respublikai“ teigė, kad darnežino, ar jungsis prie daugumos. Tai LSDP nuspręs pirmadienį frakcijos pasitarime.

„Reikia patyrimo“

„Tegul jie įvardija nors vieną savo darbą, be mano vertimo, - rėžėdabartinis miesto meras J. Imbrasas. - Na, bet tegul, juk niekam negali drausti norėti. Kiekviena partija dabar nori turėti sostinės mero postą. Tai suprantama. Bet gal vertėtų palaukti rinkimų? Laimėsite – iškelkite savo merą. Negalima daryti vertimą dėl vertimo“.

REKLAMA

Mero manymu, taip diskredituojama demokratija ir valstybė. „Nerimta. Bjauru. Palaukite, vyrai, taip nedaroma. Aš absoliučiai nieko nebijau - galiu būti ir opozicijoje. Bet tas veržimasis į merus? Na, berniuk, kiek tu gabus? Juk patyrimo reikia. Nemanau, kad miestui bus naudos, jei ateis žmogus, nevaldęs tokios apimties“, - kalbėjo J. Imbrasas.

Ar J. Imbrasas bus nuverstas, paaiškės trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų