REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliamės į Pakruojį, kurio dvare floristai sukūrė 15 įspūdingų meilės arkų. Besiruošiantieji tuoktis galbūt išsirinks po kuria iš arkų prisiekti amžiną meilę, o visi kiti pasigrožės nuostabiais meno kūriniais iš augalų. 

Keliamės į Pakruojį, kurio dvare floristai sukūrė 15 įspūdingų meilės arkų. Besiruošiantieji tuoktis galbūt išsirinks po kuria iš arkų prisiekti amžiną meilę, o visi kiti pasigrožės nuostabiais meno kūriniais iš augalų. 

REKLAMA

Dar kūrybos proceso metu šios arkos autorius pasakojo, kad kaip pagrindinę medžiagą specialiai pasirinko vyteles, kurios Lietuvos dvarų kultūroje naudojamos nuo seno.

„Pagrindinė mūsų mintis, ta šviesa, apimtis ir kad tai turi būti pakankamai lengva, nuotaikinga, nebūtų labai sunku. Nebūtų tos grėsmės, kad atrodo kažkas užvirstų. Tai aišku, tai nėra dar pabaigta, bet tas visas ažūras ir yra tai kas dabar pakankamai madinga ir tikrai kitais metais bus labai populiaru“, – sako „Floristai ant ribos“ Antanas Mažonas.

Šią arką floristai kruopščiai kūrė visą dieną ir labai daug dėmesio skyrė detalėms.

„Tai buvo kiekviena vytelė pritvirtinta, tai reikalų buvo. Bet manau, kad pavyko“, – pasakoja A. Mažonas.

REKLAMA
REKLAMA

Kolegos ir dvaro lankytojai dar prieš paskelbiant rezultatus šią arką įvardijo kaip vieną iš favoričių:

Menas vertinamas kiekvieno žmogaus savotiškai, o specialistų, vėl gi yra reikalavimai, konkurencija, reikalavimai kriterijai. O mums žiūrovam, pagal mūsų skonį.“

REKLAMA

„Iš tikrųjų ta šiaudinė, kur persišviečia viduje gėlės, labai įdomi.“

„Negražaus nematai nei vieno, visi gražūs, o ko gero įdomiausia ir naujas tendencijas atspindinti gal tas šviesus darbas toks.“

„Tokia stilinga pasakyčiau, išsiskirianti iš kitų.“

Komisija dar prieš vertindama arkas guodėsi, kad laukia nelengvas darbas išrinkti pačią įspūdingiausią, tačiau pabrėžė, kad pagrindinis vertinimo kriterijus, šalia kitų – profesionalumas.

„Matom, kad bus labai sunku vertinti, tai dabar jau labai įdėmiai vertinsim ir spalvą, kompoziciją, idėjas“, – teigia floristikos mokytoja Natalija Učvatova.

REKLAMA
REKLAMA

Naujų tendencijų vaikėsi ne visi floristai, dauguma naudojo tai kas šiuo metu laiku yra po ranka ir idėjų sėmėsi iš gamtos. Svarbiausia užduotis, kad arkos džiugintų lankytojus bent kelias savaites.

„Rojaus obuoliukai, vynuogės. Dar čia pas mus yra lietuviškas amalas, kuris irgi simbolizuoja meilę. Po amalu jaunieji turi bučiuotis“, – kalbėjo floristas Sergėjus Zareckis.

„Palmė, kartaderija, artišokai. Viskas yra sausa, viskas yra daugkartinio naudojimo, mes linkę prie to, kad žalumą ir gėle galima naudoti ne vieną kartą“, – sako „Artrade“ floristas Pavel Zalyševskij.

„Tiesiog ką gamta diktuoja, ką buvo galima gauti. Buvo greitas pasiruošimas per visus kitus savo darbus“, – pasakoja  „A.donna“ floristė Aldona Jankauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog ruduo, nes nuduo ir yra tas turtingiausias metas kada pats tas laikas kelt vestuves“, – teigia floristas Evaldas Jasiūnas.

Vadim Ovčinko Dvaro hofmaršalas Vestuvių arkų tema pasirinkta neatsitiktinai. Dvare visą vasarą vyko gėlių festivalis Šekspyro pjesės  „Vasarvydžio nakties sapnas tematika“, o ši pjesė baigiasi vestuvėmis, tad ir tuoktuvių tema – baigiamasis festivalio akordas. 

Dvaro šeimininkas sako, kad galima suspėti po viena iš šių arkų susituokti.

Apžiūrėti gyvai, o galbūt kurią nors meilės arką išsirinkti ir savo vestuvėms galima iki pirmųjų šalnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų