REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pirmadienio vėl galintys normaliai veikti restoranai, barai ir kavinės viduje  turės laikytis papildomų saugumo priemonių.

Nuo pirmadienio vėl galintys normaliai veikti restoranai, barai ir kavinės viduje  turės laikytis papildomų saugumo priemonių.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, tarp staliukų ir lankytojų turės būti mažiausiai dviejų metrų atstumas, o įrengus pertvaras tarp stalų, mažiausiai 1 metras. Be to, prie vieno stalo galės  sėdėti ne daugiau kaip 5 žmonės, išskyrus šeimos narius.

„Numatytos labai aiškios taisyklės, kurias norintis veikti verslas turi išpildyti. Taisyklės nustatytos ne dėl manęs ar specialistų – jos skirtos tam, kad kuo labiau būtų apsaugotas kiekvienas, kuris ten lankysitės“, – pranešime sakė ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, dėl tos pačios priežasties ribojamas ir darbo laikas: „Naktinėse pasilinksminimo vietose neįmanoma užtikrinti tinkamos prevencijos infekcijos plitimui.“

REKLAMA
REKLAMA

Į patalpas galės būti įleidžiami žmonės tik su kaukėmis ar kitomis veido apsaugos priemonėmis, tačiau valgant jų dėvėti nereikia.

Taisyklės neleidžia maitinimo bufeto principu, kai maistą įsideda patys lankytojai, cukraus, druskos, padažų negalės būti bendro naudojimo induose ar pakuotėse, neturėtų būti daugkartinio naudojimo meniu arba jie turi būti dezinfekuojami, taip pat neturės būti naudojamos daugkartinės staltiesės ar padėkliukai, jei jų negalima dezinfekuoti, nebus galima lankytojams siūlyti apklotų.

Kavinės įpareigotos prie įėjimo pateikti informaciją, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, taip pat apie būtinynę laikytis asmens higienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų