REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors pirmasis koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejis patvirtintas Šiauliuose, Kauno klinikos ėmėsi visų būtinų prevencinių priemonių, siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui. 

Nors pirmasis koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejis patvirtintas Šiauliuose, Kauno klinikos ėmėsi visų būtinų prevencinių priemonių, siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui. 

REKLAMA

Siekiant užtikrinti pacientų ir darbuotojų saugumą, pacientai, atvykę į Kauno klinikas skubios pagalbos, bus rūšiuojami specialiai tam pritaikytoje palapinėje prie Traumų ir skubios pagalbos centro durų. Tiek suaugę, tiek vaikai įleidžiami per vienas duris – Suaugusių priėmimą.

Jus pasitikę specialistai pateiks kontrolinius klausimus, susijusius su koronaviruso prevencija. Atsakę į juos, jūs:

a) būsite įleisti į Skubios pagalbos skyrius įprasta tvarka;

b) jeigu specialistai pastebės riziką dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija, jūs busite izoliuoti atskirose patalpose, kol atvyks GMP automobilis ir jus perveš į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės rekomendacijos siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso

Įtariamu atveju laikomas toks atvejis, kai žmogui pasireiškia ūmi kvėpavimo takų infekcija, t. y., jaučiamas bent vienas iš šių simptomų: kosulys, karščiavimas, apsunkintas kvėpavimas, ir 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios atitinka bent vieną iš šių epidemiologinių kriterijų: arba žmogus turėjo artimą sąlytį  su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 atveju, arba keliavo į Kiniją, Šiaurės Italiją, Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą, arba dirbo aplinkoje, kurioje buvo gydomi asmenys, sergantys COVID-19. Tokiu atveju reikėtų kreiptis į Bendrąjį pagalbos centrą, telefonu 112.

REKLAMA

Taip pat prašoma registruotis užpildant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje pateikiamą anketą bei dvi savaites vengti artimų socialinių kontaktų.

Esant galimybei reikėtų dirbti iš namų, šiam laikotarpiui gali būti išduodamas ir nedarbingumas. Daugiau informacijos apie tai galima rasti NVSC puslapyje; nesilankyti dideliuose renginiuose, nesinaudoti viešuoju transportu ir pan.

Taip pat – stebėti savo sveikatos būklę (matuoti kūno temperatūrą, stebėti, ar nepasireiškia kvėpavimo takų infekcijoms būdingi simptomai – kosėjimas, dusulys ir kt.).

REKLAMA
REKLAMA

Jei kitaip sunegalavote, bet nesilankėte minėtose šalyse, dėl sveikatos būklės reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų