REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį Vilniaus policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, jog Vokiečių gatvėje esančiame naktiniame klube „Metelica“, nepažįstamas vaikinais išžagino 18 metų merginą.

Praėjusį savaitgalį Vilniaus policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, jog Vokiečių gatvėje esančiame naktiniame klube „Metelica“, nepažįstamas vaikinais išžagino 18 metų merginą.

REKLAMA

Mergina į policiją kreipėsi vasario 15 d. apie 2 val. nakties. Dėl šio nusikaltimo iškart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį „Išžaginimas“.

Šio straipsnio 1 dalyje skelbiama, kad tas, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle yra baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Vilniaus apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundienė pasakojo, kad šiuo metu yra atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai bei siekiama išsiaiškinti visas nusikaltimo aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl jokia informacija, net ir jau pasirodžiusi viešoje erdvėje, nėra komentuojama. Vilniaus policijos atstovai anksčiau buvo patvirtinę, kad dėl šio nusikaltimo buvo sulaikytas vienas asmuo, tačiau jam jokie įtarimai nebuvo pareikšti.

REKLAMA

Prokuratūros atstovai apie galimus įtariamuosius šiuo metu atsisako kalbėti griežtai, kad tokia informacija nepakenktų atliekamam tyrimui. Atsižvelgiama ir į jautrų įvykdyto nusikaltimo kontekstą.

Pareigūno „išpuolis“

Iškart po šio nusikaltimo, viešoje erdvėje ne iš pačios geriausios pusės pasižymėjo vienas jaunas sostinės policijos pareigūnas, kuris socialinėje erdvėje apie šią istoriją parašė smerkiančius žodžius: „Mažiau lakt reikia ir raitytis ir nieko nebus (šypsenėlė)“.

Savaime suprantama, kilus skandalui internete, pareigūnas pašalino šį tiek nukentėjusią merginą, tiek visą policijos sistemą žeminantį įrašą. Tačiau šio pareigūno įrašo socialiniame tinkle kopija netruko pasklisti internete.

REKLAMA
REKLAMA

Viena internautė išsakė savo nuomonę: „Galiu tik pasakyti, kad tokie žmonės su (tokiu – aut. past.) požiūriu, kaip šis, turi būti nušalinti nuo pareigų ir privalomai lankyti terapiją.“

Netrukus merginos įrašu pasidalijo ir beveik 70 tūks. Sekėjų „Facebook“ paskyroje turintis Saugirdas Vaitulionis: „Lietuvos policija, dar vienas jūsų herojus! Jūs man gal galit pasakyt, kaip žmonės su tokiu požiūriu iš viso gali dirbti policijoje?”

Vilniaus policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja patvirtino, kad dėl šio įrašo informacija buvo perduota įstaigos vadovui, kuris ir priims sprendimą.

Tą pačią dieną, pats policijos pareigūnas savo „Facebook“ paskyroje paviešino tokią atsiprašymo žinutę:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų