REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Sostinės centre suliepsnojo 30 Laisvės laužų (nuotr. Organizatorių)

Gedimino prospekte Vasario 16-ąją suliepsnojo 30 Laisvės laužų, skamba dainos ir plevėsuoja trispalvės.

7

Gedimino prospekte Vasario 16-ąją suliepsnojo 30 Laisvės laužų, skamba dainos ir plevėsuoja trispalvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius kelerius metus jau tapo gražia tradicija – simboliškai susieti vasario 16–osios laužų įžiebimo šventę su svarbiomis mūsų šalies istorijoje datomis. 2018 m. nuo Katedros iki Seimo buvo uždegta net 100 laužų, skirtų valstybės atkūrimo 100–mečiui. Pernai buvo uždegta 70 laužų, kurie buvo dedikuoti Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio tarybos deklaracijos pasirašymo (1949 m. vasario 16 d.) 70–mečiui paminėti. Šįvakar suliepsnojo 30 – artėjančio Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30–mečio simbolių.

REKLAMA

„Laužas – vienas simbolių, kuris nuneša mintimis į valstybės atkūrimo pradžią, ir kartu leidžia pamatyti, kaip gyvenimas pasikeitė į gera visomis prasmėmis: laisvių, savigarbos, savirealizacijos, atkurtos valstybės. Prieš 102 metus Vilnius buvo visai kitoks. Tai šiandiena yra didelis džiaugsmas ir neįtikėtina pergalė, kurią pavyko pasiekti. Šiandien metas prisiminti, pasididžiuoti ir įsikvėpti ateičiai, kad kiekviena mūsų diena vestų iki kitų didesnių pergalių, nes Lietuvos, visuomenės kūrimas niekad nesustoja“, – linkėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

30 simbolinių laužų kartu su vilniečiais įžiebė žinomi visuomenės veikėjai, politikai, kunigai, skautai, Sausio 13-osios aukų giminės, 1991 m. Lietuvos laisvės gynėjai, Vilniaus miesto garbės piliečiai, muzikantai, miesto bendruomenių atstovai. Prie laužų vilniečiai ir miesto svečiai bendravo su muzikantais Saulium Urbonavičium ir Gabrielium Liaudansku, režisierium Arūnu Mateliu, rašytoja Kristina Sabaliauskaite, arkivyskupu metropolitu Gintaru Grušu ir kunigu Algirdu Toliatu, miesto garbės piliečiu Algirdu Kaušpėdu ir kitais.

Pagrindinė sostinės gatvė Vasario 16–osios vakarą pulsavo vienybe ir ypatinga atmosfera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų