REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

100 naujų vidutinio greičio matuoklių kol kas nebus

Teismas laikinai sustabdė maždaug 2,6 mln. eurų (su PVM) vertės 100 vidutinio greičio matuoklių įrengimo konkursą. Jį laimėjo Latvijos ir Lietuvos kapitalo bendrovė „Belam LT“.

Teismas laikinai sustabdė maždaug 2,6 mln. eurų (su PVM) vertės 100 vidutinio greičio matuoklių įrengimo konkursą. Jį laimėjo Latvijos ir Lietuvos kapitalo bendrovė „Belam LT“.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas sausio 22 dieną kitos konkurso dalyvės – Lietuvos inžinerinių sprendimų įmonės „Fima“ prašymu laikinai sustabdė Automobilių kelių direkcijos skelbto konkurso procedūras ir uždraudė pasirašyti sutartį su jo laimėtoju, BNS pranešė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.    

„Šiuo atveju vyrauja viešasis interesas užtikrinti tinkamą, skaidrų, efektyvų, konkurencingą viešųjų pirkimų procesą. Todėl dėl pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių kilsiančios pasekmės savo esme bus mažesnės nei tos, kurios galėtų kilti pirkimo procedūrų nestabdant“, – rašoma teismo nutartyje.

„Fima“ prašo teismo panaikinti direkcijos gruodžio 28 dienos sprendimą konkurso laimėtoja paskelbti „Belam LT“ ir su ja pasirašyti sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

„Belam LT“ anksčiau pati buvo inicijavusi bylinėjimąsi dėl konkurso, tačiau jos prašymu Apeliacinis teismas gruodžio 19 dieną bylą nutraukė. Teismo nutartyje skelbta, kad „Belam LT“ pripažinta geriausią pasiūlymą pateikusia konkurso dalyve. 

REKLAMA

Direkcijos atstovė Aušra Ramoškaitė anksčiau BNS yra sakiusi, kad sutartį su „Belam“ planuota pasirašyti gruodžio pabaigoje, tačiau tuomet direkcija gavo pretenziją iš vieno konkurso dalyvių ir procedūros buvo sustabdytos.

Konkursas kartą jau buvo laikinai sustabdytas pernai rugpjūtį. Ginčas kilo dėl to, ar naujieji greičio matuokliai turės būti integruoti į esamas sistemas.

Anot „Belam LT“, konkurse buvo proteguojama „Fima“, kuri yra Vokietijos bendrovės „Jenoptik“ atstovė Lietuvoje. Būtent jos programinę įrangą naudoja Kelių direkcija, todėl, anot „Belam LT“, tiekėjai, nebendradarbiaujantys su Vokietijos įmone, neturi galimybių laimėti.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso laimėtojas turės visoje Lietuvoje įrengti 100 vidutinio greičio matuoklių. Jų prireikė po to, kai pernai vasarį buvo išjungti 139 momentiniai greičio matuokliai. Už juos prieš  dešimt metų „Fimai“ sumokėta 13,9 mln. eurų.

Iki šių metų pabaigos 130-tyje Lietuvos kelių ruožų turi būti įrengta 260 vidutinio greičio matuoklių. Šiuo metu 25-iuose ruožuose jau veikia 50 tokių matuoklių, o dar 112 matuoklių įrengimo 56-iuose ruožuose konkursas paskelbtas gruodžio pabaigoje. 

Be to, 70 momentinių greičio matuoklių už 3,1 mln. eurų iki šių metų pabaigos įrengs bendrovės „Fima“ bei „Technologinių paslaugų sprendimai“ kartu su „Biseriu“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų