REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Panevėžio pataisos namų slaugytojų patiriamo psichologinio smurto pradėtas patikrinimas, situacijai spręsti žadama sudaryti darbo grupę, trečiadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Dėl Panevėžio pataisos namų slaugytojų patiriamo psichologinio smurto pradėtas patikrinimas, situacijai spręsti žadama sudaryti darbo grupę, trečiadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

REKLAMA

LRT Panorama antradienio vakarą pranešė, kad pataisos namų slaugytojos teigia patiriančios gydytojos psichologinį smurtą ir pablogėjus sveikatai nedirba.

Pasak Kalėjimų departamento, darbuotojoms sugrįžus į darbą, numatytas darbo grupės vizitas į pataisos įstaigą.

Darbo grupę sudarys Kalėjimų departamento, Laisvės atėmimo vietų, profesinės sąjungos atstovai, kurie analizuos Panevėžyje kilusios situacijos priežastis ir ieškos kompromisinių sprendimų, darbuotojoms, jei prireiks, bus siūloma ir mediacija. 

Trečiadienį Panevėžio pataisos namuose vėl lankosi Laisvės atėmimo vietų ligoninės administracija bei Kalėjimų departamento atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės atėmimo vietų ligoninė pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Šiuo metu pataisos namuose nedirba nė viena slaugytoja: viena atostogauja, o kitos teigia susirgusios dėl darbe patiriamo psichologinio smurto.

REKLAMA

Kalėjimų departamentas informuoja, kad paslaugų teikimas nuteistosioms yra užtikrinamas – Panevėžyje dirba papildomai iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės atvykusios vyriausioji slaugos administratorė bei slaugytoja.

Su LRT kalbėjusios slaugytojos teigia, kad medikė jas nepagarbiai vadina, tyčiojasi ir menkina, verčia daryti tai, kas nepriklauso, pavyzdžiui, skiepyti vaiką.

Kalėjimų departamentas praneša, kad dėl medicinos paslaugų, kurias gali teikti slaugytojos, spektro, kreiptasi į Sveikatos apsaugos ministeriją – bus vertinama, kokias paslaugas gali teikti slaugytojos ir priimami reikalingi sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas LRT teigė, kad situacija dramatizuojama, o konfliktai galėję kilti dėl po pertvarkos padidėjusio krūvio. Apie situaciją tikimasi sužinoti iš netrukus pradėsiančios dirbti naujos slaugytojos.

Departamento pranešime V. Kulikauskas pabrėžia emociškai saugios aplinkos svarbą darbuotojams.

„Darbuotojams yra akcentuojama, kad jų tarpusavio santykiai turi būti grindžiami pagarba, pasitikėjimu, taktiškumu, o bet koks psichologinio diskomforto kėlimas ar mobingo apraiškos nebus toleruojamos nei dabar, nei ateityje“, – teigia Kalėjimų departamentas.

Panevėžio pataisos namų gydytoja, kaltinama mobingu, bendrauti su žiniasklaida atsisakė.

Naujienų portalas tv3.lt neseniai rašė apie Panevėžio pataisos namuose susiklosčiusią situaciją: su portalu susisiekusi nuteistoji tvirtino, kad gydytoja engia ne tik slaugytojas, bet ir pačias nuteistąsias. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų