REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Andrius Šedžius, Monika Šedžiuvienė (tv3.lt fotomontažas)

„Teismas priėmė absurdišką sprendimą“, – pasipiktinęs sako Andrius Šedžius, kuris dvejus metus su buvusia žmona Monika mynė teismo durų slenksčius. Rugsėjo 23-iąją paaiškėjo, kad sutuoktiniai galutinai nutraukė savo santuoką, o jų sūnus Gabrielius lieka gyventi su mama Monika. Būtent šis sprendimas labiausiai ir papiktino žinomą vyrą. 

18

„Teismas priėmė absurdišką sprendimą“, – pasipiktinęs sako Andrius Šedžius, kuris dvejus metus su buvusia žmona Monika mynė teismo durų slenksčius. Rugsėjo 23-iąją paaiškėjo, kad sutuoktiniai galutinai nutraukė savo santuoką, o jų sūnus Gabrielius lieka gyventi su mama Monika. Būtent šis sprendimas labiausiai ir papiktino žinomą vyrą. 

REKLAMA

 „Aš sprendimą tikrai skųsiu. Vienareikšmiškai. Ten yra daug teismui prie funkcijų netinkamų išvedžiojimų, be jokių įrodymų pateikta informacija teismo sprendime“, – tv3.lt piktinosi A. Šedžius. 

Andrius tvirtino, kad po paskutinio įvykusio teismo posėdžio atsirado tik dar daugiau neaiškumų. Jis sakė, kad jį labiausiai nustebino sprendimas kas mėnesį sūnui priskirti 1 tūkst. eurų siekiančius alimentus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Teismo sprendime sakoma, kad mano pajamos per mėnesį yra 10 tūkst. eurų jau atskaičius mokesčius. Toks sakinys įdėtas į sprendimą... Jis netelpa į jokius protingumo rėmus. Iš kur teismas paėmė tokią informaciją? Iš lūpų? Jie gali priimti sprendimą besivadovaudami kažkokiais menamais duomenimis? Negali. Teismas turi konkrečius įrodymus turėti, o čia paimtas menamas skaičius, pagal jį priimtas nutarimas. 

REKLAMA

Aš nesuvokiu protu, kaip trijų metų vaikui išlaikymui reikia 1 tūkst. eurų? Aš neįsivaizduoju to... Visų pirma, tokį siūlymą pateikė Vaikų teisių apsaugos tarnyba, man įdomu, kiek tos specialistės pačios uždirba, kokioje planetoje gyvena. Jei skaičiuotume, pavyzdžiui, keturių asmenų šeimą, kurioje yra du dirbantys tėvai, jie vaikų išlaikymui turėtų skirti 2 tūkst. eurų? O kur dar išgyvenimas patiems tėvams? Aš neįsivaizduoju pagal kokius kriterijus toks sprendimas priimtas. Tos šeimos, kurios uždirba vidutinį atlyginimą, tai gal iš jų vaikus reikia atimti ar ką padaryti?“, – piktinosi A. Šedžius. 

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas taip pat piktinosi ir dėl diskriminacijos kitiems trims jo vaikams. Pasak Andriaus, jei vienam sūnui priteisiamas 1 tūkst. eurų per mėnesį, kitiems taip pat turėtų tiek pat priteisti. 

„Tai dabar mano keturiems vaikams reikia keturių tūkstančių eurų išlaikymui? Iš kur paima tokius skaičius... Deklaracija juk mano pateikta, savivaldos rinkimuose dalyvavau, mano atlyginimas „į rankas“ yra 960 eurų. Tai kaip teismas gali vadovautis kitais skaičiais? Aš turiu vogti, kad atsiskaityčiau ir sumokėčiau alimentus. Absurdas. Gal čia pagal Jungtinius Arabų Emyratus paskaičiavo? Aš tris vaikus be Gabrieliaus turiu... Teismas sprendimą priėmė ir diskriminuoja mano kitus vaikus“, – rėžė garsus vyras. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nenoriu pas mamytę“

Pasiteiravus Andriaus, ar nebūtų vaikui, kuris įpratęs prie rutinos ir gyvenimo su mama, šokas visą laiką leisti su tėčiu, jis išrėžė: „Kiekvieną kartą, kai parvežu vaiką, jam yra psichologinė žala. Jis verkia, klykia, apsikabina mane ir sako „aš nenoriu pas mamytę“. Aš esu nufilmavęs ir teismui pateikęs filmuotą medžiagą, kur vaikas iki pasikūkčiojimo verkia... Nežinau, kodėl jis nenori. Aš žinau, kad Monika yra gera mama. Gal jos naujas draugas jį taip veikia? Ji daug ką gali sakyti, kad vaikas ir jis labai gerai sutaria, bet kaip realiai yra... Tas vaikas klykia ne savo balsu...“, – pasakojo A. Šedžius. 

REKLAMA

Andrius negailėjo kritikos teismų sistemai ir sakė, kad nenuleis rankų ir toliau kovos dėl savo trimečio sūnaus gerovės. 

„Man didžiausias rūpestis dėl vaiko ir jo gerovės, nesinori jo traumuoti. Aš teisme pasigendu logikos. Aš ne dėl to reiškiuosi ar skundžiuosi, kaip kiti sako, ne, ne piniguose esmė, o todėl, kad sprendimas yra nelogiškas“, – teigė jis. 

tv3.lt iškart susisiekė ir su pačia M. Šedžiuviene, kuri į tokias buvusio vyro kalbas tik atkirto: „Man jau atsibodo komentuoti jo pasisakymus... Jei jis pats pravirkdo vaiką ir jį filmuoja, tai būtent tai ir įžvelgė Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai. Jis tiesiog manipuliuoja vaiku“, – sakė ji.

REKLAMA

Santykius galėjo sulipdyti 

Pasiteiravus, ar jiems su Monika nebūtų pavykę prieš dvejus metus byrėti pradėjusios santuokos sulipdyti, šis tik atsiduso.

„Man reikėjo tiesiog užsimerkti ir nekreipti dėmesio į Monikos gastroles, naktines linksmybes, siautėjimus po naktinius klubus, vaizdo medžiagą, kad baruose glamonėjasi girta... Jo, reikėjo užsimerkti. Aš to negalėjau padaryti. Kaltas esu. Aš grįždavau iš komandiruočių, o ji man sakydavo „važiuok namo, aš grįšiu vakare“. Bet ji grįždavo po trijų parų. Aš su metų neturinčiu vaiku sėdžiu ir laukiu jos. Ar tai normalu? Gal kažkam normalu. Man ne. Po to ir įvyko galutinis konfliktas, kad ji išvyko į Vilnių. Ji inicijavo skyrybas“, – skaudžiais prisiminimais dalijosi jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai pora susituokė, Monikai buvo vos 20 metų, o Andriui – 37-eri. Viešojoje erdvėje netrūko kalbų, kad jauna ir žavi mergina suviliojo verslininką, o taip siekia naudos sau. Visgi Andrius tokiomis kalbomis nenori tikėti. 

„Aš apie tai niekada negalvojau ir negalvosiu. Gyvenime taip yra, kad vienas kitu naudojasi, bet aš per skyrybų procesą supratau, kad žmogus, su kuriuo gyvenau, gyvena su tuo, kas jam duoda naudą, o kas neduoda naudos yra pats blogiausias. Taip jau yra“, – sakė A. Šedžius.

tv3.lt primena, kad vakar buvo publikuotas atviras interviu su M. Šedžiuviene. Moteris papasakojo apie naująją buvusio vyro mylimąją, atskleidė savo santykius su ja bei savo širdies draugu. Jį galite perskaityti paspaudę čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų