REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės vidaus tyrėjas trečiadienį teisme atskleidė, kaip Vaidotų geležinkelio stoties pareigūnai galėjo prašyti kyšių už procedūrų įforminimą.

Muitinės vidaus tyrėjas trečiadienį teisme atskleidė, kaip Vaidotų geležinkelio stoties pareigūnai galėjo prašyti kyšių už procedūrų įforminimą.

REKLAMA

Muitinės departamento Imuniteto tarnybos viršininkas Arūnas Pupeikis davė parodymus byloje, kurioje prieš teismą stojo visa posto pamaina, dirbusi Vilniaus pakraštyje.

Penki buvę muitininkai kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės turtinės naudos.

„Vaidotų geležinkelio poste dirbantys pareigūnai už Muitinės procedūrų įforminimą prašydavo neteisėto atlygio. Taip pat mokama už tai, kad nebūtų tikrinamas prekių kiekis, svoris, būtų plombuojama be muitinės pareigūnų dalyvavimo“, – Vilniaus apygardos teisme kalbėjo A. Pupeikis.

Pasak jo, tyrimas dėl galimų nusikaltimų 2014-2016 metais prasidėjo sulaukus anonimo skambučio.

„Anonimas nupiešė schemą, o mes pažingsniui rinkome pilną neteisėtos veiklos paveikslą“, – teismui liudijo A. Pupeikis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Pupeikio, anonimas įvardino tarpininkus, firmas, muitininkų pavardes, atskleidė savaitines pinigų rinkimo schemas.

„Pagal pareikštus kaltinimus nuo 2014 metų liepos iki 2016 metų vasario mėnesio kaltinamieji galėjo rinkti pinigus iš muitinės tarpininkų“, – trečiadienį BNS sakė prokuroras Giedrius Tarasevičius.

REKLAMA

Anot jo, kaltinamieji neteisėtu būdu, įtariama, įgijo apie 22 tūkst. eurų.

Byloje kaltinimai pateikti penkiems asmenims: Pavelui Brazauskui, Gražinai Kavaliūnienei, Vygantui Kručkui, Vidai Rauluškevičiūtei, Sigitai Žlabienei.

Kaip BNS sakė Muitinės departamento Komunikacijos skyrius vadovas Vitas Volungevičius, P. Brazauskas, G. Kavoliūnienė ir S. Žlabienė iš pareigų buvo atleisti, o V. Rauluškevičiūtė ir V. Kručkas nušalinti nuo 2016 metų vasario.

Baigiamosios kalbos byloje numatytos liepos pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų