REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinė plaukimo čempionė ir daugkartinė geriausia Lietuvos sportininkė Rūta Meilutytė baigia savo karjerą, trečiadienį ryte pranešė LRT radijas. 

Olimpinė plaukimo čempionė ir daugkartinė geriausia Lietuvos sportininkė Rūta Meilutytė baigia savo karjerą, trečiadienį ryte pranešė LRT radijas. 

REKLAMA

Šią naujieną patvirtino ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, po kurio laiko Lietuvos plaukimo federacija pasidalino pačios Rūtos komentaru.

R. Meilutytės teigimu, šiam sprendimui ji brendo ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

„Plaukimo dėka patyriau gyvenimą, apie kokį kadaise nebūčiau nė pagalvojusi. Turėjau galimybę pamatyti didelę dalį pasaulio, susipažinti ir dirbti su nuostabiais žmonėmis. Tai ypatinga patirtis ir dabar noriu tą patirtį ir įgytus įgūdžius panaudoti naujoje distancijoje, šį kartą – už baseino ribų. Esu pasiruošusi pradėti naują gyvenimo etapą. Ačiū visiems mane šiam kely palaikiusiems ir ne tik“, – dėkoja sportininkė.

Praėjusią savaitę R. Meilutytė sugrįžo į Lietuvą ir susitiko su Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad „Auksine žuvele“ vadinama sportininkė balandžio mėnesį užsitraukė nemalonę, kai tris kartus iš eilės sutartoje vietoje jos nesulaukė dopingo kontrolieriai.

REKLAMA

Pirmasis toks atvejis buvo užfiksuotas 2018 m. balandžio 22 d., antrasis – 2018 m. rugpjūčio 19 d., trečiasis – 2019 m. kovo 28 d. Vadovaujantis Pasaulinio antidopingo kodekso 10.3.3. straipsniu, už tokį pažeidimą skiriama dvejų metų diskvalifikacija, kuri gali būti sutrumpinta iki ne mažiau kaip vienerių metų, atsižvelgiant į sportininko kaltės laipsnį.  

Iki 2012 metų olimpinių žaidynių Rūta Meilutytė dėl amžiaus apribojimų negalėjo startuoti nei Europos jaunimo, nei suaugusiųjų čempionatuose, tačiau teisę dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse išsikovojusi tada dar niekam nežinoma plaukikė iš Lietuvos tapo sensacija – būdama vos 15 metų laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje.

REKLAMA
REKLAMA

R. Meilutytė tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine distancijos olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį. Nuo tada prasidėjo R. Meilutytės dominavimas tarptautinėse arenose.

Pasaulio čempione Rūta tapo šešiolikos – 2013 metų pasaulio plaukimo čempionate, kur moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 4,35 sek. ir pasiekė pasaulio rekordą.

Būdama septyniolikos, Rūta tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Per savo karjerą Rūta Meilutytė svarbiausiose tarptautinėse varžybose iškovojo net 20 aukso, 10 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

Jai iki šiol priklauso pasaulio plaukimo rekordas moterų 100 m krūtine rungtyje trumpame baseine bei Europos rekordai 50 ir 100 m krūtine distancijose tiek ilgame, tiek trumpame baseine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų