REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
S. Grafinina ir jos vyras N. Westas

Prabėgo beveik metai nuo tada, kai 2018-ųjų liepą mįslingomis aplinkybėmis be žinios pradingo buvusi „Olialia“ mergaitė Sandra Grafinina.

26

Prabėgo beveik metai nuo tada, kai 2018-ųjų liepą mįslingomis aplinkybėmis be žinios pradingo buvusi „Olialia“ mergaitė Sandra Grafinina.

REKLAMA

Netrukus ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą, o sunkūs įtarimai užgulė jos sutuoktinio brito Nigelo Westo pečius.

Bet per beveik 11 mėnesių pareigūnams taip ir nepavyko surasti S. Grafininos kūno. Maža to, per šį laikotarpį net pasirodė pranešimų, kad S. Grafinina buvo pastebėta gyva arba kažkas jos vardu esą buvo kelis kartus prisijungęs mobiliojoje pokalbių programėlėje „WhatsApp“.

Pagrindinį įtariamąjį nužudymu šioje byloje N. Westą atstovaujantis advokatas Erikas Pavlovičius iki šiol kelia klausimą, kaip ikiteisminio tyrimo metu galėjo būti nustatyta, kad S. Grafinanai buvo suduoti smūgiai, jei jos nepavyko surasti nei gyvos, nei nužudytos?

Laukia svarbus sprendimas

Dingus S. Grafininai jos sutuoktinis N. Westas kurį laiką buvo suimtas. Bet tyrimui stringant teismas praėjusių metų rugsėjį priėmė sprendimą paleisti vienintelį įtariamąjį į laisvę. Tiesa, ta laisvė iškart buvo suvaržyta, mat iš N. Westo buvo paimtas dokumentas, jis įpareigotas neišvykti iš šalies bei nuolat registruotis policijos įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias klientui paskirtas sankcijas E. Pavlovičius palygino su tiesioginiu žmogaus kankinimu.

„Ir tokia situacija jau tęsiasi net keletą mėnesių. Klausiau jo, iš ko jis pragyvena? Gerai, kad yra žmonių, kurie padeda. Juk neturėdamas dokumento jis negali niekur įsidarbinti ar gauti pašalpos.

REKLAMA

Teisme minėjau, kad gyvenant tokiomis sąlygomis, tik dėka gerų žmonių, kurie padeda, N. Westas nėra priverstas daryti nusikaltimų. Jei niekas nepadėtų, jis turėtų eiti vogti, kad galėtų bent pavalgyti“, – pabrėžė E. Pavlovičius.

Advokatas pridūrė, kad šį ketvirtadienį kreipėsi į teismą dėl to, kad būtų panaikinti įtarimai jo klientui ir būtų atšauktos paskirtos kardomosios priemonės:

„Prašėme, kad būtų nutraukti teisiniai veiksmai prieš mano klientą. Žinoma, prokuroras prašė, kad viskas būtų pratęsta, nors argumentų, kodėl tai turėtų būti padaryta neišgirdau. Anot prokuroro, toliau yra atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai, esą byla sudėtinga, todėl tam reikia daugiau laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų pagrindinis argumentas buvo tas, kad nuo praėjusių metų nebuvo atlikta jokių veiksmų. Byloje nėra absoliučiai jokių naujų duomenų. Nei S. Grafininos kūnas surastas, nei kokios naujos aplinkybės paaiškėjusios – nieko nėra. Jei per tiek mėnesių nėra duomenų, kad ji gyva arba negyva, tai iš kur tada ištraukti duomenys, kad jai buvo smūgiai suduoti.“

Sprendimą, ar panaikinti įtarimus ir kardomąsias priemones N. Westui teismas žada priimti jau kitą savaitę.

Kreipėsi dingusiosios sesuo

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai 2018 m. liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų Sandros Grafininos paiešką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Užfiksuota ir tai, kad tų pačių metų birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų